bezár
 

zene

2020. 10. 17.
Interaktív hangszerkiállítást és konferencia a Benczúr Házban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Interaktív hangszerkiállítást és konferencia a Benczúr Házban November 13. és 15. között Hangforrás címmel interaktív zenei és hangszertörténeti fesztivált, kiállítást és konferenciát rendeznek a budapesti Benczúr Házban. A három napos rendezvény hazai művészek, mesterek és szakemberek meghívásával valósul meg, a napközben látogatható programokon kívül minden este ingyenes koncerteken mutatják be a közönségnek, miként is szólhattak a régi korok zenéi.  

A fesztivál fő célja, hogy az feledésbe merülő hangszereket vagy azok kópiáit testközelből mutassa be az érdeklődőknek, hiszen az elmúlt évtizedekben Magyarországon is egyre nagyobb figyelmet kapott az úgynevezett "régizene", melynek feladata a barokkban komponált zenék historikus, korhű megszólaltatása.

Az esemény alkalmából fellépnek Dinyés Soma karmester, régizenész, Tóth Mónika hegedűművész, Szabó Balázs orgonaművész-és szakértő, Kállay Gábor furulyaművész, zeneszerző és Bárdi Szabolcs vonós hangszerkészítő. A rendezvény fővédnöke Batta András, Erkel Ferenc- és Széchenyi-díjas zenetörténész. A társrendezvény Erik Bosgraaf világhírű holland furulyaművész budapesti mesterkurzusa, melynek koncertje egyben a fesztivál záróprogramja.

Kép: Hangforrás Zenei és Hangszertörténeti Fesztivál Facebook

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 180-as Csoport című kötet bemutatója
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés