bezár
 

zene

2020. 10. 17.
Interaktív hangszerkiállítást és konferencia a Benczúr Házban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Interaktív hangszerkiállítást és konferencia a Benczúr Házban November 13. és 15. között Hangforrás címmel interaktív zenei és hangszertörténeti fesztivált, kiállítást és konferenciát rendeznek a budapesti Benczúr Házban. A három napos rendezvény hazai művészek, mesterek és szakemberek meghívásával valósul meg, a napközben látogatható programokon kívül minden este ingyenes koncerteken mutatják be a közönségnek, miként is szólhattak a régi korok zenéi.  

A fesztivál fő célja, hogy az feledésbe merülő hangszereket vagy azok kópiáit testközelből mutassa be az érdeklődőknek, hiszen az elmúlt évtizedekben Magyarországon is egyre nagyobb figyelmet kapott az úgynevezett "régizene", melynek feladata a barokkban komponált zenék historikus, korhű megszólaltatása.

Az esemény alkalmából fellépnek Dinyés Soma karmester, régizenész, Tóth Mónika hegedűművész, Szabó Balázs orgonaművész-és szakértő, Kállay Gábor furulyaművész, zeneszerző és Bárdi Szabolcs vonós hangszerkészítő. A rendezvény fővédnöke Batta András, Erkel Ferenc- és Széchenyi-díjas zenetörténész. A társrendezvény Erik Bosgraaf világhírű holland furulyaművész budapesti mesterkurzusa, melynek koncertje egyben a fesztivál záróprogramja.

Kép: Hangforrás Zenei és Hangszertörténeti Fesztivál Facebook

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

lemezismertető
Interjú Tornyai Péterrel érvényesülésről, külföldi lehetőségekről, a zenei tevékenység sokszínűségéről, célokról

Más művészeti ágakról

irodalom

Aranykapu Aranykapu
Gáspár-Singer Anna novellája a Prae spekulatív fikció témájú számából
art&design

Játszd újra! Játszd újra!
Molnár Judit Lilla: Tervezett véletlen című tárlata a Budapest Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés