bezár
 

irodalom

2020. 11. 17.
Vörösmarty-versünnep virtuálisan
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vörösmarty-versünnep virtuálisan Vörösmarty-versünnepet szerveznek online a költő halálának 220. évfordulója alkalmából, az eseményt a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola a kápolnásnyéki Vörösmarty Emlékházzal együttműködésben valósítja meg – tudatta a Magyar Versmondók Egyesülete hétfőn az MTI-vel.

A Versünnepen az ország minden iskolájának tanulói részt vehetnek. A feltételek között szerepel, hogy december 15-ig egy szabadon választott Vörösmarty-verset videón vagy telefonon rögzítve kell beküldeni. A jelentkezőnek fel kell tüntetnie a nevét, korát, iskoláját és lakcímét – olvasható a közleményben.

Mint írják, az iskolák összegyűjtve is elküldhetik nevező versmondóik anyagait, de egyénileg is lehet nevezni. A zsűri két kategóriában hirdet eredményt, 6-12 és 13-18 éves korig. Mindkét kategóriából 5-5 versmondó jut a Versünnep döntőjébe. Az esemény napján egy kötelező és a szabadon választott, korábban beküldött verset szavalnak el a résztevők, ezek alapján hirdet végeredményt a zsűri. Kategóriánkként az első három helyezett díjazásban és minden döntőbe jutott versmondó ajándékban részesül.

A nevező iskolákat is elismerésben részesítik a szervezők. A vírushelyzetre való tekintettel a Versünnepet kizárólag virtuálisan vezénylik le. Bővebb információk www.vorosmartyemlekhaz.hu weboldalon találhatók.

Kép: magyarkurir.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés