bezár
 

irodalom

2020. 12. 09.
Könyvtérkép: a könyv kapcsolat
Összehozza a magyar olvasókat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Könyvtérkép: a könyv kapcsolat A világjárvány okozta rendkívüli helyzetben a közös élmények még értékesebbé váltak, a Libri 2020-as karácsonyi kampányával az olvasóközösségek és az emberi kapcsolatok fontosságára hívja fel a figyelmet.

Idén karácsonykor a Libri a könyvek közösségalkotó erejét szeretné bemutatni, ezért alkotta meg Magyarország Könyvtérképét. A könyvkereskedő cég november közepétől arra buzdítja az olvasókat, hogy töltsék fel a Libri Könyvtérképére azokat a könyveket, amiket a legjobban szerettek, amik a legfontosabb szerepet játszották az életükben: legyen szó az első gyerekkori mesekönyvükről, az órák közötti szünetek lopott perceiben olvasott kamaszkori kedvenceikről, vagy akár az egész életüket végigkísérő, újra és újra a kezükbe kerülő mesterművekről.

A Könyvtérkép segítségével egy olyan közösségi térben találhatják magukat a könyvek szerelmesei, ahová feltöltve kedvenc könyveiket, felfedezhetik azokat az ismeretlen könyvrajongókat, akikkel hasonló az ízlésük, akiknek ugyanazok a könyvek voltak a kedvesek. A böngészés mellett a többi olvasó virtuális könyvespolcán megjelenő könyvekre is rá lehet keresni, és így megtalálni, hogy kikkel vannak közös könyvélményeink. Emellett naponta új meglepetések is várják a Könyvtérkép látogatóit: böngészés közben elrejtett kincseket is találhatnak, illetve a kincskeresők egy irodalmi tudáspróbán is részt vehetnek.

l2

Továbbá a látogatók böngészhetik a Csillagtérképet is, ahol olyan közéleti személyiségek kedvenc olvasmányait ismerhetik meg, mint például Grecsó Krisztián, Szabados Ágnes, Vecsei H. Miklós, vagy Kemény Zsófi.

Az országos kampány végén az is kiderül, hogy melyik könyvet tették fel a legtöbben személyes könyvespolcukra, vagyis fény derül arra is, hogy mi Magyarország legkedvesebb olvasmánya.

Jelenleg közel 8 000-en regisztráltak a könyvkereskedelmi cég felületére, sokuknak megtalálható a digitális könyvespolcán például Grecsó Krisztián Vera című regénye – amivel a szerző elnyerte az idei Libri irodalmi közönségdíjat –, Szerb Antal Utas és holdvilág című 1937-es klasszikusa, vagy éppen Christelle Dabos A tél jegyesei című ifjúsági regénye.

A Libri Könyvtérképe itt érhető el.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

...traumák sem ártanak, ha alanyiságot szeretnénk...
irodalom

Az identitástörténet válsága Az identitástörténet válsága
Grecsó Krisztián: Magamról többet, Magvető Kiadó, 2020
irodalom

Miért beszélünk még mindig erről?, avagy nők az irodalmi térben Miért beszélünk még mindig erről?, avagy nők az irodalmi térben
(Élmény)beszámoló a tizenhatodik Szépírók Fesztiváljáról
irodalom

Élőnek tűnő, döglött rombuszhal Élőnek tűnő, döglött rombuszhal
Linda Boström Knausgard, Isten hozott Amerikában, Jaffa Kiadó, 2020.

Más művészeti ágakról

135 éve született Wilhelm Furtwängler
art&design

Anarchia, raktárkoncert, graffiti Anarchia, raktárkoncert, graffiti
Orbán Viktor és Soros György dr. Máriás műtermében
A Svéd Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés