bezár
 

film

2021. 01. 08.
Indul a nevezés a Friss Hús fesztivál rövidfilmes pitchfórumára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Indul a nevezés a Friss Hús fesztivál rövidfilmes pitchfórumára Indul a nevezés a Friss Hús fesztivál rövidfilmes pitchfórumára, a filmes szakmai eseményre január 30-ig lehet nevezni előkészületben lévő rövidfilmes projektekkel - közölték az MTI.

Márciusban immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált. A legjobb hazai és nemzetközi rövidfilmeket bemutató fesztivált hagyományosan tavasszal rendezik meg a Toldi moziban.

Tavaly a járvány miatt őszre tolódott filmes esemény szervezői bíznak benne, hogy idén ismét márciusban, újra élőben találkozhatnak a szakma képviselői, az alkotók és a rövidfilmek rajongói. Ennek egyik első lépéseként a Friss Hús meghirdette hagyományos rövidfilmes pitchfórumát.

A szakmai esemény célja, hogy lehetőséget teremtsen a fiatal filmes alkotóknak előkészületben lévő projektjeik, filmötleteik prezentálására és azok megvitatására. A nyilvános pitchfórumon a beérkezett pályázatok közül tíz projektet mutathatnak be az alkotók, rendezők, forgatókönyvírók és producerek. A legjobb filmterv a fiatalon elhunyt producerről elnevezett Lovas Nándor-díjat kapja, amely 300 ezer forintos pénzjutalommal jár.

Az elmúlt évek nyertes pályázatai közül Nagy V. Gergő Az ezredes a vörös nőért sír (korábban: Erős áll) című filmje a 8. Friss Hús fesztiválon mutatkozott be. Az Oscar-díjas Deák Kristóf A legjobb játék című filmje a 2018-as filmes seregszemle versenyprogramjában debütált, majd számos rangos nemzetközi fesztiválon is sikerrel szerepelt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém
Az idei Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválról

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés