bezár
 

zene

2021. 02. 02.
Online koncerttel zárul az Anima Musicae Bach-sorozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Online koncerttel zárul az Anima Musicae Bach-sorozata Pénteken online követhető az Anima Musicae Kamarazenekar és Dinyés Soma Bach-sorozatának záróeseménye – közölte az MTI.

A négy hangversenyből álló klasszikus zenei kalandozás – amely B.A.C.H. címmel indult a 2019/20-as koncertévadban az Óbudai Társaskörben  – a zenetörténet legnagyobb hatású családját, a Bach famíliát állítja középpontjába.  

A család zeneszerzőtagjainak műveiből összeállított műsorok reflektálnak a saját maguk által is oly gyakran használt zenei-névbeli párhuzamra, a B-A-C-H hangok egy-egy koncert kiinduló harmóniai alapját is jelentik. Ennek nyomán a negyedik koncert műsorterve a H hang és hangnem köré épül. Az Anima Musicae vendégeként az esten Fajd-Kerner Mária fuvolaművész játssza Johann Sebastian méltán híres h-moll szvitjének szólóját. Érdekességként felcsendül egy elképzelt h-moll concerto grosso is, amely Dinyés Soma adaptációja a BWV 209 és 1014 művekből. A zenéket Dinyés Soma zenetörténeti érdekességekben bővelkedő, ismeretterjesztő jellegű rövid előadásai tagolják majd.

Az eredetileg 2020. március 21-re tervezett előadás pénteken online, a zenekar közösségi médiafelületein lesz elérhető.

Négyzetes kép a leadben: animamusicae.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 2021. február 21-i előadások
Színház otthonról - Amadeus a National Theatre at Home online közvetítésében
King Weed: Let There Be Weed (2021)

Más művészeti ágakról

Marilynne Robinson, Háztartás, Magvető, 2020. Fordította: Szabadkai Bernadett
art&design

Derkósok munkái virtuálisan
26 képzőművész pályamunkáit vonultatja fel idén is a Derkovits Gyula ösztöndíj
art&design

"A rajzolás főleg annak konfigurációja, amit látunk"
Paul Cézanne (1839-1906) rajzaiból és akvarelljeiből nyílik kiállítás nyáron a New York-i Modern Művészetek Múzeumában (MoMA)
irodalom

Bolyongás a szemétösvényeken Bolyongás a szemétösvényeken
Selyem Zsuzsa: Az első világvége, amit együtt töltöttünk, Jelenkor, 2020.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés