bezár
 

film

2021. 02. 11.
Magyar filmarchívum alakult a moszkvai Tretyakov Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar filmarchívum alakult a moszkvai Tretyakov Galériában Magyar filmarchívum alakult szerdán Oroszország egyik legnagyobb presztízsű kulturális intézményében, a Tretyakov Galéria Filmmúzeumában az orosz fővárosban működő Magyar Kulturális Intézet 134 klasszikus alkotásból álló gyűjteményéből.

A 661 darab 35 milliméteres kópiát Konkoly Norbert nagykövet és Hegyi Anita kulturális intézetvezető nyújtotta át a Tretyakov Galéria igazgatójának, Zelfira Tregulovának. A szerda esti ünnepélyes átadón jelen volt Alla Manyilova kulturálisminiszter-helyettes.

A Tretyakov Galéria Filmmúzeuma és a moszkvai Magyar Kulturális Intézet a Magyar Filmarchívum létrehozásával hosszú távú együttműködést indított a magyar filmművészet széles körű oroszországi bemutatása céljából. Ennek központi eleme A magyar film története címmel szerda este, Huszárik Zoltán Csontváry című alkotásával elindított vetítési sorozat. A képtár mozitermében egy éven át, kéthetente mutatnak be egy-egy klasszikus filmalkotást.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A szolgálólány meséje az HBO-n
Iryna Tsilyk A föld oly kék, mint egy narancs című filmje a 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon
Sidney Lumet: Tizenkét dühös ember
Huseyin Tabak: Gipsy Queen

Más művészeti ágakról

színház

Rend a rendetlenségben Rend a rendetlenségben
Ad absurdum – a TRIP Webszínház-előadásáról
zene

A Filharmónia Magyarország közel 20 online koncertet kínál márciusban
Kínálatukban a Kodály Kórus Debrecen és a Savaria Szimfónikus Zenekar is szerepel
irodalom

Bolyongás a szemétösvényeken Bolyongás a szemétösvényeken
Selyem Zsuzsa: Az első világvége, amit együtt töltöttünk, Jelenkor, 2020.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés