bezár
 

zene

2021. 04. 05.
Les Vents Français a Zeneakadémián
Kamarazene Nagyteremre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Les Vents Français a Zeneakadémián Április 21-én 19:30-tól lép színpadra a Les Vents Français a Zeneakadémia Nagytermében – közölte a zeneakademia.hu.

Legyünk őszinték: a fúvós hangszerek sokadikak a népszerűségi rangsorban, csak a hegedű, zongora, gordonka, illetve ezek formációi után következnek, és ritka az az ember, aki a fúvósötös műfaját előkelő helyen kezelné. A helyzet azonban az, hogy néhány éve Franciaország legjobb fúvósaiból megalakult a Les Vents Français. A formáció tagjai Emmanuel Pahud (fuvola), François Leleux (oboa), Paul Meyer (klarinét), Radovan Vlatković (kürt) és Gilbert Audin (fagott). Zongorán ezúttal is Éric Le Sage működik közre. 

A kvintett játékát hallva bizonyára kevesen tudnak majd ellenállni a „szerelem első hallásra” érzésének. A hallgatót bámulatosan kiegyensúlyozott hangzással és mesteri kamarazenéléssel elvarázsoló álomcsapat fontos szerepet szán a francia műveknek, zeneakadémiai estjüket is ezek keretezik. A műsor gyöngyszeme Mozart Esz-dúr zongoraötöse, de kuriózumként elhangzik Hindemith egyik izgalmas alkotása, valamint a gazdag kamarazenei életművet hátra hagyó romantikus szerző, August Klughardt a 19. század utolsó éveiben keletkezett kompozíciója.

A részletekért és a teljes műsorért látogasson el ide

Négyzetes kép a leadben: warnerclassics.com

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés