bezár
 

irodalom

2021. 05. 28.
Itt a szegedi Tricikli Fesztivál részletes programja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kerékpáros irodalmi fesztivált június 19-én szombaton rendezik meg három különböző helyszínen, egy Baka István emléktúrával egybekötve. 

Az idén első alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál három irodalom iránt elkötelezett közösségi tér, a MASZK Egyesület által működtetett Megálló Közösségi Ház, a Jazz Kocsma és a Grand Café kollaborációja, melynek célja hogy újragondolja ne csak a szerzői estek, de a város kulturális erővonalainak berögzött szabályrendszerét is. Ahogyan azt egy posztjukban írják, tervünk, hogy június 19-én bemutassák a város legfüggetlenebb közösségi tereit, és úgy juttassanak el mindenkit egyik irodalmi programról a másikra, hogy közben se a kerék, se a hangulat ne legyen lapos.

Az egynapos, mozgó rendezvény 10 órakor, a Megálló Közösségi Házban kezdődik, ahol a programok között olyan családok számára is látogatható gyerekirodalmi felolvasások szerepelnek, mint például egy Kollár Árpád által vezetett papírszínházas előadás, egy Szabó Imola Juliannával közös gyerekirodalmi és illusztrációs trendeket ismertető beszélgetés, vagy Darvasi László Pálcika, a detektív című regényének bemutatója. Mindezeket a Soul Kitchen vegán közösségi konyhája révén biztosított piknikhangulatban hallgatja meg a közönség ingyenes vagy a fesztivált jelképes összeggel támogató belépés mellett. 

A fesztivál Facebook-oldala szerint ugyanakkor érdemes a teljes programot végigtekerni. Ehhez elővételes támogatói jegy vásárlása szükséges,

mivel a második helyszínen, a Jazz Kocsma kertjében tartandó, Cserna-Szabó András és Bíró-Balogh Tamás párosával 16 órától meghirdetett gasztroirodalmi eseményre, valamint az azzal járó bográcsos estebédre korlátozott a férőhelyek száma. A Falnivaló és Szomjas fantázianevekre keresztelt támogatói jegyekről a tixa.hu oldalán lehet bővebben tájékozódni. 

Szintén a két keréken közlekedőknek kedvez a 13 órakor, a Megálló Közösségi Házból induló Baka István kerékpáros emléktúra is, amely Balog József és Darvasi László vezetésével az 1995-ben Szegeden elhunyt költőhöz kötődő helyszínek és emlékek nyomába ered. Az eseményleírás alapján a következő állomásokon keresztül juthatnak majd a résztvevők a Jazz Kocsmáig: Molnár utca, Victor Hugo utca, Kass Galéria és SZTE BTK. 

A fesztivál a Grand Caféban ér véget. 20 órától a korábbi helyszíneken már bemutatkozó szerzők, valamint Lengyel Zoltán és Orcsik Roland olvasnak fel élőzene kíséretében; 21 órától a Szeged Soul keretein belül DJ Kő szelektál az ötvenes és hatvanas évek legizgalmasabb funk, soul, rock 'n' roll, surf és r&b zenéiből: kizárólag vinylen. 

A Tricikli Fesztivál kiemelt támogatója az 1997 óta működő Szépírók Társasága, valamint a Szabad Terek független közösségi tereket és civil szervezeteket összefogó, országos hálózata. A fesztivált és az abban résztvevő független közösségi terek működését természetesen a látogatók is támogathatják: helyszíni támogatást a Megálló Közösségi Házban reggel 9 órától, a Grand Caféban este 19 órától lehet leadni. 500 forinttól fesztivál zine, 800 forinttól 1 darab 0.5l-es vagy 0.3l-es Tricikli Fesztivál logóval ellátott repohár jár ajándékba. 

A részletes program egyben megtekinthető a Facebook-eseményben, vagy az alábbi, Kicsi Tihamér grafikus (shed designs) által tervezett plakáton az alábbiakban. 

Kicsi Tihamér által tervezett plakát

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Helyzetjel - Észak Helyzetjel - Észak
Ibsen a konyhában
irodalom

Két napig a test körül Két napig a test körül
A Test-symposium – Irodalom, elmélet és kritika című konferenciáról
irodalom

Így történhetett Így történhetett
A Prae folyóirat Ragály-számából

Más művészeti ágakról

art&design

Hölgymenyét Hölgymenyét
Interjú Verebics Kati festővel
art&design

Balatont álmodom, s melléje magamat Balatont álmodom, s melléje magamat
Gondolatok Bodolóczki Linda „Nekem a Balaton” című kiállításának képeiről
színház

Séta a fejekben és az utcákon Séta a fejekben és az utcákon
East End: Idővonal
gyerek

Öt budapesti séta egy füzetben
Ingyenes program a Deák17 Galéria jóvoltából az egész családnak


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés