bezár
 

art&design

2021. 06. 04.
Kihirdették a Magyar szemmel fotópályázat eredményét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kihirdették a Magyar szemmel fotópályázat eredményét Kihirdették a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett Magyar szemmel című fotópályázat eredményét; a beérkezett több mint 10 ezer fotóból 101 képet választottak ki a trianoni békediktátum 101. évfordulójára emlékezve.

 A pályázat iránti érdeklődés minden képzeletünket felülmúlta, 10 ezer 131 fotó érkezett a világ minden tájáról – mondta a közösségi oldalán tartott csütörtöki eredményhirdetésen Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Mint felidézte, a Magyar Szemmel című fotópályázatot azzal a céllal hirdették meg április végén, hogy új formában kapcsolják össze a világ különböző pontjain élő magyarokat, erősítsék a köztük lévő kapcsolatot és vizuális formában mutassák be a magyarok jelenlegi helyzetét, érzéseit, hangulatát.

A pályázat két fő témára épült: a minket körülvevő csodás helyek bemutatására és a járvány utáni újrakezdésre. A fiatalok – a 13 és 18 év közöttiek – az online tanulás témakörében is küldhettek fotókat.

Az államtitkár elmondta: a legnépszerűbb a csodás helyek téma volt, amelyre 8 ezer 446 fotó érkezett, míg az újrakezdés témájában 1487 művet, az online tanulásról pedig 198 fotót küldtek be a pályázók. Olyan távoli helyszínekről is érkeztek alkotások, mint Rio de Janeiro, Indonézia, Isztambul, Norvégia, Kanada, Spanyolország, Málta, Mauritius, Curacao vagy a Kárpát-medence legtávolabbi szeglete. A világ teljes magyarságát sikerült megszólítanunk, így bepillantást nyerhettünk a Föld szinte minden táján élő magyarok mindennapi életébe - mondta. Kiemelte: az óriási érdeklődésre és a színvonalas pályamunkákra való tekintettel két közönségszavazást is indítottak közösségi oldalukon, emellett, a szakmai zsűri által kiválasztott nyerteseken túl, létrehozták a Nemzetpolitikai Államtitkárság különdíját is, amelyet három alkotásnak ítéltek oda.

A beérkezett 10 ezer fotóból 101 – köztük 21 nyertes, valamint 80 közönségszavazásra bejutott – képet választottak ki. Az államtitkár elmondta: a közönségszavazáson legtöbb szavazatot elérő fotósokat különdíjakkal jutalmazzák. Számtalan magyarországi és külhoni magyar vállalkozó támogatóként csatlakozott a felhíváshoz.

A különdíjakat felajánlók között van Magyarországról a Kolping Hotel, a Folly Arborétum és a Gaál Kúria, Erdélyből a Pro Economica Alapítvány és erdélyi vállalkozók, Vajdaságból a Prosperitati Alapítvány és vajdasági vállalkozók, Felvidékről a Baross Alapítvány és felvidéki vállalkozók, Kárpátaljáról az Egán Ede Alapítvány és kárpátaljai vállalkozók.

"A válogatott 101 fotó bemutatja, hogy 101 évvel Trianon után, 2021-ben, a nemzeti újrakezdés évében mi magyarok honnan nézzük és hogyan látjuk a világot magyar szemmel" - fogalmazott az államtitkár.

A pályázat legszebb alkotásaiból június 4-én, a Nemzeti összetartozás napján Budapesten a Kossuth téren, az Összetartozás Emlékhelyénél kiállítás nyílik, amely a hétvégén is megtekinthető, valamint az alábbi oldalon látható, ahol a fotópályázat nyerteseinek kategóriánkénti teljes listája is elérhető.

Az eredményhirdetés a következő felületen található meg.
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Hölgymenyét Hölgymenyét
Interjú Verebics Kati festővel
art&design

A sárga csend kísértete A sárga csend kísértete
A sárga csendről kiállítás: Schein Gábor megnyitó beszéde
art&design

A magasugrás veszélyei A magasugrás veszélyei
Kritika a Standby szabadtéri kiállításról
art&design

Életem története Életem története
Gát János: Csillapíthatatlanul szomjazzák a végtelent – Beszélgetések Reigl Judittal – egy festő (ön)életrajza, Corvina Kiadó, 2020.

Más művészeti ágakról

irodalom

Helyzetjel - Észak Helyzetjel - Észak
Ibsen a konyhában
színház

Séta a fejekben és az utcákon Séta a fejekben és az utcákon
East End: Idővonal
gyerek

Öt budapesti séta egy füzetben
Ingyenes program a Deák17 Galéria jóvoltából az egész családnak
Nagy Viktor Oszkár: Becsúszó szerelem


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés