bezár
 

színház

2021. 06. 07.
Fiatalos szellem és barokk zene az Eiffel Műhelyházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fiatalos szellem és barokk zene az Eiffel Műhelyházban Fiatalos szellem és barokk zene találkozik szombaton az Eiffel Műhelyházban. Moliere Az úrhatnám polgár című komédiájának Lully kísérőzenéjével játszott előadása az Opera Otthonra fizetős szolgáltatásában is megtekinthető lesz 

Ónodi Eszter, Mészáros Máté, Kaszás Gergő és Péterfy Bori főszereplésével, valamint fiatal énekesek, kórus- és balettművészek közreműködésével, Tarnóczi Jakab rendező és Varga Zsófia dramaturg átdolgozásában mutatja be Moliere komédiáját Lully kísérőzenéjével a Magyar Állami Operaház. Az előadás bemutatója szombaton az Eiffel Műhelyházban és az Opera Otthonra fizetős szolgáltatásában is megtekinthető lesz.

Szkéné színház

Moliere és Lully 1670-ben mutatták be Az úrhatnám polgár című ötfelvonásos balettkomédiájukat XIV. Lajos király Loire menti rezidenciáján, a chambord-i kastélyban. Moliere máig népszerű alkotása napjaink repertoárszínházi keretei és a megváltozott társadalmi viszonyai között eredeti formájában nehezen előadható, zenés színház lévén ugyanakkor az Opera a francia múzsának szentelt évadában arra tesz kísérletet, hogy a korszakalkotó drámaíró műve mellé visszaemelje Lully zenéjét, annak énekes számaival és balettbetéteivel együtt. Tarnóczi Jakab kapta a feladatot, hogy a mai közönség számára is értelmezhető közegbe ültesse Az úrhatnám polgárt. A Varga Zsófia dramaturggal közös átdolgozásukban a történet Budapesten játszódik.

A dalszínházi szakmákat is bemutató, élő videóvetítésekkel kísért produkció prózai szerepeiben olyan színművészekkel találkozhat a közönség többek között, mint Mészáros Máté, Ónodi Eszter, Ladányi Júlia, Kaszás Gergő és Péterfy Bori; míg az operaénekesek között a legfiatalabb nemzedék jeles képviselői, egyebek mellett Daragó Zoltán, Molnár Anna, Ninh Duc Hoang Long és Varga Donát mutatkoznak be. A Kálmán Eszter látványtervező által kialakított térben fellépnek a Magyar Nemzeti Balett művészei is, az Opera Zenekar és Énekkart Thomas Kornél vezényli.

Az Eiffel Műhelyházban az idei évadban mindössze egy alkalommal, szombaton látható produkciót a közönség csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogathatja, ennek hiányában azonban az előadás az Opera Otthonra fizetős internetes szolgáltatásában, élő közvetítés formájában is megtekinthető. 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Séta a fejekben és az utcákon Séta a fejekben és az utcákon
East End: Idővonal
színház

Sok hűhó bántó vágyakért Sok hűhó bántó vágyakért
Lieberman és Álmodj rólam, Demetrius a Shakespeare/37 sorozatban
színház

Nehéz idők, nehéz emberek Nehéz idők, nehéz emberek
Andrew Bovell: Ha elállt az eső, Guelmino Sándor rendezésében
színház

Gondoljuk újra: minden jó, ha Shakespeare jó? Gondoljuk újra: minden jó, ha Shakespeare jó?
Shakespeare/37 a Webszínházban, 1. rész

Más művészeti ágakról

Tallér Edina: Lány a város felett című könyvének bemutatója
art&design

Transzparencia Transzparencia
Majoros Áron Zsolt „Influence/Hatás” című kiállításáról
zene

Ha beoltottak, mehetsz koncertre, Izraelben
Tel Avivban szabadtéri koncertet szerveznek a Covid-19 ellen beoltottaknak


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés