bezár
 

irodalom

2021. 09. 08.
Csutak Gabi a prae.hu művészeti portál új irodalmi rovatvezetője
Kezdés: 2021. szeptember 16.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csutak Gabi a prae.hu művészeti portál új irodalmi rovatvezetője A rovatvezetői feladatok ellátására egy híján húsz szakember jelentkezett. A döntést a portál korábbi irodalmi rovatvezetői: Benedek Anna, Péczely Dóra és Seres Lili Hanna, valamint a főszerkesztő Balogh Endre közösen hozták meg, igyekezve minden, az olvasók számára fontos szempontot figyelembe venni. Seres Lili Hanna külső támogatóként továbbra is segíti az oldal működését, de elsősorban tanulmányaira és alkotómunkájára koncentrál.

Csutak Gabi a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemen végzett filozófia szakon 1999-ben, majd az ELTE esztétika szakán tanult 2000 és 2003 között. 2011-ben fejezte be a drámaírás MA-képzést a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen. 2008 óta kulturális újságíró, a Műút, a prae.hu és a Litera felületein, 2014 és 2015 közt az utóbbi szerkesztője volt.

2017-ben jelent meg a JAK+Prae gondozásában Csendélet sárkánnyal című novelláskötete. 2018 tavaszán ő képviselte Magyarországot az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválján. Novelláit angol, bolgár, cseh, észt, horvát, román és szerb nyelvekre fordították le.

Műfordításokat német és román nyelvből készít, 2015-ben pedig elnyerte a Babits Mihály műfordítói ösztöndíjat.

(Tájékoztatásul közöljük, hogy a Prae irodalmi és kultúratudományos folyóirat a prae.hu művészeti portáltól függetlenül működik L. Varga Péter főszerkesztésével, Lapis József és H. Nagy Péter szerkesztőtársak munkájának bevonásával.) 

Fotó: Szilczer Krisztina

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége

Más művészeti ágakról

Dev Patel: A Majomember
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés