bezár
 

irodalom

2021. 09. 09.
Felczak Műhely és POKET könyvbemutató egy estén
Főszerepben Stanisław Lem
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Felczak Műhely és POKET könyvbemutató egy estén A Wacław Felczak Alapítvány Felczak Műhely sorozata 2021 elején indult azzal a céllal, hogy minél több ember figyelmét felhívjuk a magyar-lengyel gazdaság, kultúra vagy épp az oktatás területének érdekességeire, kapcsolódási pontjaira.

A Felczak Műhely hetedik beszélgetése egy nem akármilyen életmű ma is aktuális kérdéseire keresi a válaszokat. Stanisław Lem életéről, jóslatairól, a lengyel irodalomban elfoglalt szerepéről és arról, hogy mit jelent munkássága a ma embere számára beszélget Jerzy Snopek lengyel nagykövet, Képes Gábor költő, sci-fi író és Nemere István író, műfordító. Az este moderátora Dr. Lovászy László Gábor stratégiai elemző, jövőkutató, miniszteri biztos. Házigazda Laurinyecz Imre a Wacław Felczak Alapítvány igazgatója.

A Felczak Műhely egy POKET könyvbemutatóval kezdődik. A POKET Zsebkönyvek alapítója Vecsei H. Miklós videón köszönti a vendégeket, illetve felolvassa a számára legmeghatározóbb részletet a kötetből. A POKET Zsebkönyvek sorozatának 43. részeként jelenik meg Stanisław Lem - Solaris című kötete, amit a rendezvény után minden könyvautomatában és a poketonline.hu-n lehet megvásárolni, Barabási Albert László előszavával és illusztrációival.

A Wacław Felczak Alapítvány Facebook oldalán keresztül élő közvetítést láthatnak az eseményről. További részletek a WFA weboldalán.

A Waclaw Felczak Alapítvány közleménye
A négyzetes kép forrása: WFA

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Horváth Florencia felolvasóestje a Három Szerb Kávéházban
Helga Flatland: Egy modern család című regényének bemutatója
Ötéves lett a Nyolc Ág Művésztábor

Más művészeti ágakról

A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Balatoni Sándor
gyerek

Szülinapi Pagonyfeszt
20 éves a Pagony
színház

Szürreális találkozás báb és ember között Szürreális találkozás báb és ember között
Bunrakuról, óriásokról és marionettről
Seregi Tamás: Jövőbe szédülő lendülettel, Prae Kiadó, 2021


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés