bezár
 

irodalom

2021. 11. 22.
PIM-tárlatvezetések
Év végi rendhagyó programok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
PIM-tárlatvezetések Aki idén úgy érzi, kevés volt az irodalomból, ne csüggedjen. Az idei év utolsó tárlatvezetéseire és még sok érdekes programra várják az érdeklődőket november és december folyamán is a Petőfi Irodalmi Múzeumba. 

A rendhagyó tárlatvezetések sorát a több, mint egy évtizede sikerrel futó sorozat, a PIM Esti Extra nyitja. Ez alkalommal Kiss Noémi írónő és Szörényi László, a Mészöly Miklós Egyesület elnöke mutatják be az Édes Anna / Trianon 100, valamint a |KÉT PORTRÉ| – Mészöly–Pilinszky 100 című, december végéig nyitva tartó tárlatokat. A PIM Esti Extra idei utolsó előadására november 24-én, 18 órától kerül sor.

Az évzáró része lesz még a november 27-étől kezdődően, négy hétvégén átívelő Négyszer Petőfi sorozat, amelyben a PIM múzeumpedagógusai tartanak családi tárlatvezetéseket és foglalkozásokat a költő életét és munkásságát bemutató, hamarosan búcsúzó kiállításhoz kapcsolódóan. A négy különböző tematikájú, Petőfi életművének különböző vetületeire reflektáló tárlatvezetés tervezett időpontjai: november 27., december 3., december 11. és december 17.

Most kerül majd sor két időszaki kiállítás finisszázsára is: december 2-án irodalmi sétával, illetve összművészeti eseményekkel búcsúzik az Édes Anna / Trianon 100 című tárlat, december 7-én, 17 órától pedig a „Rézbőrű volt az alkony” – a magyar indiánozás nyomában kurátori tárlatvezetésén, illetve az indián hangulatot és kultúrát megidéző kézműves foglalkozáson vehetnek részt a múzeumba látogatók.

A rendezvényekhez csak az aktuális járványügyi intézkedéseknek megfelelően lehet csatlakozni, a maszkviselés kötelező.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója
Recenzió a Természetellenes vadság című líraantológiáról
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés