bezár
 

irodalom

2021. 11. 22.
PIM-tárlatvezetések
Év végi rendhagyó programok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
PIM-tárlatvezetések Aki idén úgy érzi, kevés volt az irodalomból, ne csüggedjen. Az idei év utolsó tárlatvezetéseire és még sok érdekes programra várják az érdeklődőket november és december folyamán is a Petőfi Irodalmi Múzeumba. 

A rendhagyó tárlatvezetések sorát a több, mint egy évtizede sikerrel futó sorozat, a PIM Esti Extra nyitja. Ez alkalommal Kiss Noémi írónő és Szörényi László, a Mészöly Miklós Egyesület elnöke mutatják be az Édes Anna / Trianon 100, valamint a |KÉT PORTRÉ| – Mészöly–Pilinszky 100 című, december végéig nyitva tartó tárlatokat. A PIM Esti Extra idei utolsó előadására november 24-én, 18 órától kerül sor.

Az évzáró része lesz még a november 27-étől kezdődően, négy hétvégén átívelő Négyszer Petőfi sorozat, amelyben a PIM múzeumpedagógusai tartanak családi tárlatvezetéseket és foglalkozásokat a költő életét és munkásságát bemutató, hamarosan búcsúzó kiállításhoz kapcsolódóan. A négy különböző tematikájú, Petőfi életművének különböző vetületeire reflektáló tárlatvezetés tervezett időpontjai: november 27., december 3., december 11. és december 17.

Most kerül majd sor két időszaki kiállítás finisszázsára is: december 2-án irodalmi sétával, illetve összművészeti eseményekkel búcsúzik az Édes Anna / Trianon 100 című tárlat, december 7-én, 17 órától pedig a „Rézbőrű volt az alkony” – a magyar indiánozás nyomában kurátori tárlatvezetésén, illetve az indián hangulatot és kultúrát megidéző kézműves foglalkozáson vehetnek részt a múzeumba látogatók.

A rendezvényekhez csak az aktuális járványügyi intézkedéseknek megfelelően lehet csatlakozni, a maszkviselés kötelező.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Az élőlény mozog és lélegzik Az élőlény mozog és lélegzik
Tóth Kinga és Ladik Katalin beszélgetése és hangköltészeti előadása a Ms. Columbo Live! sorozat keretében
irodalom

Úton lenni boldogság, frontra menni halál Úton lenni boldogság, frontra menni halál
Interjú Fehér Renátóval, a ŠVEJK 100 antológia szerkesztőjével
irodalom

Hazugság és valóság, valóság és művészet, művészet és élet Hazugság és valóság, valóság és művészet, művészet és élet
Kritikaírással foglalkoztak az ELTE Press Műhely sorozat második rendezvényén

Más művészeti ágakról

színház

Jurányi - Betekinteni egy beláthatatlant Jurányi - Betekinteni egy beláthatatlant
Egy független színházi alkotóbázis hétköznapjai
gyerek

Kormos külső, tiszta szív Kormos külső, tiszta szív
Marék Veronika: Kéményseprő Kelemen, Pagony, 2021
Ridley Scott: A Gucci-ház
Tiszeker Dániel: Nagykarácsony


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés