bezár
 

zene

2021. 12. 07.
Vajda Gergely a Carnegie Hall színpadán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vajda Gergely a Carnegie Hall színpadán A Strauss Symphony of America élén vezényel először Vajda Gergely a New York-i Carnegie Hallban december 29-én.

A magyar karmester által dirigált Salute to Vienna című programban fellép a berlini Micaëla Oeste szoprán, Norman Reinhardt tenorista Bécsből, valamint a First State Ballet Theater táncegyüttese. A nemzetközileg ismert Attila Glatz Concert Productions által szervezett amerikai koncertsorozat következő állomása a New Jersey állami New Brunswick színház december 31-én, valamint Washington DC-ben a Strathmore-i zenei központ január 1-jén – közölte Vajda Gergely az MTI-vel. A műsorban Johann Strauss zenéje kel életre, nyitányok, operettrészletek és a Kék Duna keringő is elhangzik. A Salute to Vienna a bécsi filharmonikusok hagyományos újévi koncertjének észak-amerikai változata, amelyet a magyar származású, kanadai állampolgárságú producer, Glatz Attila és osztrák felesége, Marion alapított.

A négyzetes kép forrása: Carnegie Hall

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkhőz: Derecskei András válaszol
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Csepregi György válaszol
Interjú Tóth Viktorral pályakezdésről, külföldi lehetőségekről, mesterekről, a zene lényegéről
Interjú Káli Gáborral versenyekről, karrierépítésről, zenei együttműködésekről

Más művészeti ágakról

film

Óda a merengő ifjúsághoz Óda a merengő ifjúsághoz
Joachim Trier: A világ legrosszabb embere
gyerek

Vidéki James Bond szeretetlukakkkal Vidéki James Bond szeretetlukakkkal
Interjú Adamik Zsolttal
irodalom

Rosta Rosta
Kísérlet Balassi kötetének rekonstrukciójára 4.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés