bezár
 

színház

2021. 12. 11.
Szente Vajk rendezi az Oliver! című musicalt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szente Vajk rendezi az Oliver! című musicalt Szente Vajk rendezésében mutatják be az „Oliver!” című musicalt a Pesti Magyar Színházban január 28-án – olvasható a teátrum MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, Charles Dickens regénye, a Twist Oliver több művészt is megihletett már az idők során, számos festmény és film alapjául szolgált az ikonikus alkotás. A brit Lionel Bart 1960-ban egymaga írta az Oliver! című musical szövegkönyvét és zenéjét, amivel kivívta mind a közönség, mind a szakma elismerését. Az előadás 1963-ban, David Merrick rendezésében hatalmas sikerrel debütált a Broadwayn, majd egyike lett a világ legismertebb musicaljeinek.

Szkéné színház

A darabot hosszú szünet után a Pesti Magyar Színház viszi újra színre Szente Vajk rendezésében. A közleményben kiemelik, hogy az előadásban a történelmileg hű megközelítés mellett a modernitás, a 21. századi színpadtechnika és látványvilág is nagy hangsúlyt kap. Missziójuk a darabbal az, hogy testközelbe hozzák a 19. századi Londont, annak ködös, veszélyes és sötét oldalával, miközben a jó győzni akarására helyezik a hangsúlyt. A produkció előkészületei már zajlanak, a címszerepben két fiatal tehetséggel, Farkas Olivérrel és Holló-Zsadányi Normannal ismerkedhet meg a közönség – áll a közleményben.

Az Oliver! című musicalt 12 éves kortól ajánlják. A darabot Hamvai Kornél fordításában mutatják be, a dalszövegeket Tompa Péter jegyzi. A produkció díszletét Rákay Tamás, a jelmezeket Kovács Yvette Alida tervezte. A koreográfus Túri Lajos Péter, az előadás zenei vezetője Drucker Péter lesz.

A négyzetes kép forrása: Magyar Színház

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A túlmozgás nem diszfunkció A túlmozgás nem diszfunkció
Beszélgetés Grecsó Zoltánnal
színház

A Desiré Fesztiválról – Szabadka, anyák napja A Desiré Fesztiválról – Szabadka, anyák napja
Desiré Central Station 2021 – The History and You
színház

A Desiré Fesztiválról – Szabadka, harmadik nap A Desiré Fesztiválról – Szabadka, harmadik nap
Desiré Central Station 2021 – The History and You

Más művészeti ágakról

irodalom

Drámák tollal, vitriollal Drámák tollal, vitriollal
Márton László: Bátor Csikó, Kalligram Kiadó, Budapest, 2021.
A Prae körkérdése zeneszerzőkhőz: Derecskei András válaszol
gyerek

Vidéki James Bond szeretetlukakkkal Vidéki James Bond szeretetlukakkkal
Interjú Adamik Zsolttal


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés