bezár
 

zene

2022. 03. 24.
Bejelentette új évadát az Óbudai Danubia Zenekar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bejelentette új évadát az Óbudai Danubia Zenekar Megújult, koncertek megrendezésére is alkalmassá vált próbateremben folytathatja munkáját az ország egyik leginnovatívabb klasszikus zenei társulata, a Danubia Zenekar. A következő évad műsora gondolatiságával és a jelenre való érzékeny reflexióival emelkedik ki a hazai koncertkínálatból.

A Hámori Máté által vezetett együttes eddig is több társadalmi programban mutatta meg a művészi szerepvállalás fontosságát. Harmadik évadába lép a hallássérülteknek szóló Beethoven-projekt; idén teljesedett ki a Máltai Szimfóniával közösen életre hívott Közös Hang projekt, amelyben mélyszegénységben élő gyerekekkel muzsikál együtt a zenekar; és az ÉNekÚT.hu online oktatási platform is bővül.

A következő évadban a régizenétől a kortársig számos jelentős művet mutatnak be olyan kiemelkedő művészek közreműködésével, mint Gilbert Varga, Vashegyi György, Farkas Gábor, Balog József, Szinetár Dóra vagy Horvát Lili. A Zeneakadémia és a Budapest Music Center mellett zenei eseményeknek ad helyet a zenekar frissen megnyílt, felújított próbaterme is, amelyet zenés bejáráson mutattak be a sajtó képviselőinek szerdán.

Az új évad a szépséget hirdeti és a reményt, a fiatalságot, a tehetség és a kitartás diadalát az unalom és a közöny felett, az összetartozás erejét, a szolidaritást és a felelősséget – fogalmazott Hámori Máté. A Zeneakadémián Enrico Onofi, Gilbert Varga, Vashegyi György, Keller András és Hámori Máté vezényletével a 2022 őszi évadban négy alkalommal lép színpadra a Danubia Zenekar, többek között olyan művekkel, mint Haydn Teremtése vagy Beethoven VIII. szimfóniája, de műsorukon szerepelnek kortárs unikumok is, mint Hans Abrahamsen balkezes zongoraversenye, a Left, Alone. A Budapest Music Centerben háromrészes sorozatot indít a Danubia Szól a pálca – A szépség forradalma címmel, az estek címéül Weöres Sándor egy-egy verssorát választották. A zenekar kiemelten figyel a családokra, gyerekekre: a közkedvelt Kalandra Fül Fesztivál programja, amely túlmutat a klasszikus zenén, idén májusban, a gyereknapi hétvégén várja az érdeklődőket.

Négyzetes kép a leadben: Óbudai Danubia Zenekar Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Kondor Ádám válaszol
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Janca Ákos válaszol
Pintér Tibor: Hangok és szavak erdeje könyvbemutató
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Horváth Márton levente válaszol

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Kazsimér Somával a Hosszú beszéd című performanszról
Szlovák est a Tiszatáj szerkesztőségében
Péterfy Gergely – Nagy Ervin: Robotmese. Lampion Könyvek, 2022
Fazakas Péter: A játszma


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés