bezár
 

zene

2022. 04. 22.
Dan Patlansky-koncert lesz az Analog Music Hallban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dan Patlansky-koncert lesz az Analog Music Hallban Dan Patlansky-koncert lesz április 28-án a budai Analog Music Hallban. A dél-afrikai blues/rock gitáros, énekes három és fél év után zenél újra hazánkban, Shelter of Bones című lemezét mutatja be.

Patlansky februárban megjelent, immár tizedik albumának felvételei három éven át zajlottak sok hullámheggyel és hullámvölggyel.

"A világjárvány miatt volt elég időm alaposan átgondolni, mit szeretnék, hogy a dalok a legjobban átjöjjenek. Hangzásban és dalszerzésben sok tekintetben megpróbáltam megtartani a korábbi albumok irányát, amelyekről ismertté váltam, de határozottan tettem néhány kanyart útközben. Egy lemez számomra egyfajta időkapszula, amely megmutatja, hol tartok életem egy adott szakaszában" - idézte a gitárost a kommüniké.

A Shelter of Bones-nak Patlansky volt a producere is.

A Fender Stratocaster egyik kortárs mesterének számító zenész műsorában szinte kivétel nélkül saját szerzemények szerepelnek, a világon egyre többen ismerik meg különleges, a blues és a rock klasszikusokban gyökerező változatos dalait, bátor és előremutató gitárjátékát. A magyar közönség 2015 őszén, Joe Satriani vendégeként láthatta és hallhatta először élőben, azóta három alkalommal is fellépett Budapesten saját műsorával.

Dan Patlansky együttesében Tom Swann (basszusgitár) és Ben Matthews (dob) szerepel.

Jegyek a danpatlansky.com oldalon vásárolhatók.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés