bezár
 

film

2022. 04. 23.
Itt a Zanox előzetese
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Itt a Zanox előzetese A Zanox – Kockázatok és mellékhatások majd csak május 26-tól látható a hazai mozikban, de a film végleges mozielőzetesét már most is megnézhetjük ráhangolódásként.

A kétes eredetű házipálinkák sok fejfájást okoznak, a Zanox nevű kísérleti szerrel együtt használva viszont lehetővé teszik az időutazást. Ráadásul, más piákkal ellentétben, nem előre repítenek az időben, hanem vissza a múltba. Misivel is ez történik, akire másnap reggel így a fájdalmas másnaposság helyett ismét az érettségi vár.
 
A szokatlan helyzettel élve Misi bátrabban kezdeményez Jankánál, akibe régóta szerelmes, megpróbál megakadályozni egy gyilkosságot, és a töri tételt is átnézi, amit húzni fog. Arra viszont nem gondol, hogy mennyi mindennek kell a helyén lennie ahhoz, hogy napját valóban a legjobbá alakítsa, miközben vészesen fogy az időutazás üzemanyaga, a házipálinka. 
 
Baranyi Benő vígjátéka, a Zanox – Kockázatok és mellékhatások a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának keretében készült.

Országos bemutató: 2022. május 26.

Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

A képért köszönet a Mozinetnek

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés