bezár
 

irodalom

2022. 06. 16.
Ismét kerékpáros irodalmi fesztivált rendeznek Szegeden
A háromnapos rendezvény hét helyszínen zajlik majd
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét kerékpáros irodalmi fesztivált rendeznek Szegeden Hét helyszínen, több mint tizenöt költő és író részvételével háromnapos kerékpáros irodalmi fesztivált rendeznek péntektől Szegeden.

A tavaly csak Szegeden megszervezett mozgó fesztiválhoz - amely egyszerre népszerűsíti az irodalmat, a friss kiadványokat és a fenntartható közlekedést - idén új helyszínként június 25-én Magyarkanizsa és július 9-én Sepsiszentgyörgy is csatlakozik, a magyarországi program pedig az egyről háromnaposra bővült, így a rendezvény már méltán viselheti a Tricikli nevet.

A fesztivál ideje alatt Szeged több intézményében, vendéglátóhelyén és közösségi terében várják a közönséget könyvbemutatókkal, zenei produkciókkal, kéziratlicittel és kiállítással.

A fesztivál három napja alatt személyesen találkozhat a közönség, többek között Kemény Istvánnal, Závada Pállal, Tóth Réka Ágnessel, Szeles Judittal, vagy a Szegeden élő írók közül Bencsik Orsolyával, Hász Róberttel, Orcsik Rolanddal és Szilasi Lászlóval. A Jazz Kocsma kertjében Csepregi János, Dániel András és Kollár Árpád közösen írt, Nyuca bestiárium című könyvét mutatják be.

A kerékpárosokat szombat délután egy különleges emléktúrára is várják, amelyen Balog József és Turi Tímea vezetésével József Attila szegedi éveihez kötődő helyszínekre látogathatnak el az érdeklődők.

A Megálló Közösségi Ház és Kövér Béla Bábszínház szombat és vasárnap délelőtt családi- és gyerekprogramokkal készül. A szegedi bábszínház interaktív játékai, kézművesvásár, bábkészítés, bográcsos ebéd és Krusovszky Dénes, az Azóta őzike című gyerekverseskötet szerzője várja majd a kicsiket-nagyokat, a Kövér Béla Bábszínház vasárnapi programján pedig kiscsoportos túrák formájában nyerhetnek betekintést a kíváncsi érdeklődők a kulisszák mögé, ahol megtudhatják, hogyan jut el a varázslat a könyv lapjairól a műhelyen át a nézők elé.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Foci, vers, próza, gyerekirodalom
Ladik Katalint köszöntöttük, valamint Idővitorla című könyvének bemutatóján jártunk
A Szépírók Társaságának Szépíró-díját Ladik Katalin kapta – Szarvas Melinda laudációja
Beszélgetés Mohamed Mbougar Sarr-ral, a 2021-es Goncourt-díj nyertesével

Más művészeti ágakról

art&design

Gondolatok a Geometric Environments című kiállításról
Tasi Katalin: Lányka, tükörben. Pagony Kiadó, 2022
DH_BUDAPEST konferencia – 2022. 11. 23-25.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés