bezár
 

zene

2022. 06. 25.
Hatvanöt borászat, negyven zenei formáció az idei Debreceni Bor- és Jazznapokon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hatvanöt borászat, negyven zenei formáció az idei Debreceni Bor- és Jazznapokon Hat borrégió, huszonkét borvidék hatvanöt borászata, illetve negyven zenei formáció mutatkozik be az idei Debreceni Bor- és Jazznapokon, amelyet augusztus 4-7. között rendeznek meg a nagyerdei Békás-tó partján.

Puskás István (Fidesz-KDNP), Debrecen kulturális alpolgármestere emlékeztetett rá, hogy a jazznapok Magyarország legrégebbi jazzfesztiválja, első alkalommal 1972-ben rendezték meg Debrecenben, s néhány év alatt kelet-európai zenei találkozóvá vált. A cívisváros fontosnak tarja a minőségi magyar borkultúra népszerűsítését, ennek jegyében nem csupán fesztiválokat rendeznek, hanem minden évben megválasztják a város borait, és egyre intenzívebb az együttműködés Debrecen és a város egykori szőlőskertjének tekintett Érmellék között.

A jazz és a bor tökéletes párosítás, megismételhetetlen élményt nyújt majd a Békás-tóhoz látogatóknak - vélekedett Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. A Debreceni Bor- és Jazznapok azért is különleges, és abban tér el az ország hasonló tematikájú eseményeitől, mert a három zenei színpadon ott lesz a jazz műfajban alkotó hazai zenészek és zenekarok élvonala: fiatal, kísérletező jazzisták, és tapasztalt, ismert jazzmesterek közel negyven formációban zenélnek majd a Nagyerdőben.

Mészáros Réka elmondta azt is, hogy az idei év mottója - Ez ütős lesz! - egyszerre utal a zenei felhozatalra, és az idei év tematikájára, az ütőhangszerek világára. Utóbbit négy dobos - Szumper Ádám Ákos, Richter Ambrus, Szendőfi Péter és Baló István neve fémjelzi. Hozzátette: a fesztivált nappal a zöld erdő öleli körül, éjjel pedig Az Alice csodaországban színes, lombos fáit megidéző fények és sokezernyi izzó világítja meg. A legkisebbeket gyereksarok várja, a nagyobbakat mini golffal kecsegtetik a fesztivál idején a debreceni Nagyerdőben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Scruton zenei írásainak magyar fordításáról
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Szabó Barna válaszol
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Sőrés Zsolt válaszol

Más művészeti ágakról

Varázslat egy nyáréjszakán a Tháliában
Izsó Zita: Bekerített erdő, Scolar Kiadó, Budapest, 2022
Jeney Zoltán: Balatoni kacsavész
gyerek

A Ciceró Könyvstúdió pályázata


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés