bezár
 

film

2022. 06. 30.
A Szelíd is indul a palicsi filmfesztivál fődíjáért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Szelíd is indul a palicsi filmfesztivál fődíjáért Csuja László és Nemes Anna Szelíd című alkotása is versenybe száll a palicsi filmfesztivál fődíjáért július 16. és 22. között - közölték a szervezők szerdán.

A női testépítőről szóló, Csonka Eszter világbajnok főszereplésével készült film mellett további 11 alkotás vesz részt a versenyprogramban. Közülük választja ki a zsűri, ki kapja meg a legjobb filmnek járó Arany Torony-díjat, a legjobb rendezőnek járó Palicsi Tornyot és a zsűri különdíját, emellett a közönség is szavazhat a legjobbnak vélt alkotásra. 

A versenyprogramba egyebek mellett bekerült még az osztrák Ulrich Seidl Rimini című filmje, a szerb Stefan Arsenijevic Strahinja Banovic című alkotása, a francia Michel Hazanavicius legújabb filmje, a Coupez! (Ennyi!) című zombikomédia, valamint az olasz Lorenzo d'Amico De Carvalho Gli anni belli (Azok a szép évek) című filmje is.  Az időszerű problémákkal foglalkozó Párhuzamok és ütközések című kategóriában mutatják be Fabricius Gábor Eltörölni Frankot című alkotását. 

Az idén is külön válogatást kapnak a magyar filmek, ezek listáját azonban még nem közölték. A fesztivál életműdíját, a Lifka Sándor-díjat Dusan Kovacevic szerb író-rendező, valamint Michel Hazanavicius francia forgatókönyvíró-rendező érdemelte ki. A díjat minden évben egy szerb és egy nemzetközi alkotónak ítélik oda. Az első szabadkai mozit létrehozó Aleksandar Lifkáról elnevezett elismerést két éve Enyedi Ildikó vehette át. A palicsi filmfesztiválon tizenöt kategóriában több mint 130 filmet mutatnak be.

 

Kép forrása: https://port.hu/

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Hu Bo: An Elephant Sitting Still
Szabó Mátyás: Látom, amit látsz
Tom Cruise újabb lehetetlen küldetésre indul
Szász Zsófi: nyílnak befelé ablakok

Más művészeti ágakról

építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
Rómeó és Júlia 2. avagy a Gyönyörök Palotájának könyvbemutatója
A Grecsó fivérek estje
A magyar szocialista kerámia története


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés