bezár
 

film

2022. 09. 20.
Románia a Makulátlan című filmet nevezi Oscar-díjra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Románia a Makulátlan című filmet nevezi Oscar-díjra Románia a Makulátlan (Immaculate) című filmet jelöli Oscar-díjra a legjobb idegen nyelvű film kategóriában - közölte a román Országos Filmközpont.

A Monica Stan és George Chiper-Lillemark által rendezett alkotás - amely tavaly három díjat kapott a Velencei Filmfesztiválon - az Ana Dumitrascu által alakított 18 éves Daria történetét meséli el, aki heroinfüggősége miatt rehabilitációs központba kerül. A lány naiv és ártatlan, még őrzi a jó családból hozott tulajdonságokat, érettségizni szeretne, de a rehabilitációs központban olyan világgal szembesül, amely átalakítja. A nevezésre esélyes alkotások közül öttagú bizottság választotta ki a Romániát képviselő filmet.

A Makulátlan mellett esélyes volt még a Cristian Mungiu által rendezett RMN című film is. Mostanig egyetlen román produkciónak sikerült eljutnia az Oscar-jelölésig: Alexander Nanau Colectiv című dokumentumfilmje 2021-ben írt történelmet azzal, hogy egyből két kategóriában, a legjobb idegennyelvű film és a dokumentumfilmek kategóriájában is Oscarra jelölték. Az Amerikai Filmakadémia december 21-én teszi közzé az Oscar-jelölésre esélyes filmek rövid listáját, a 95. Oscar-gálát pedig március 12-én rendezik Los Angelesben.

Kép forrása: followartdistribution.com

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A bálna a velencei filmfesztiválon
A Tár a velencei filmfesztiválon
Baltasar Kormákur: Fenevad

Más művészeti ágakról

Képtelen képrablás - Mesék a múzeumból, Pagony, 2022
Elmesélhető múltról és megélhető jelenről Gabriela Adameşteanuval és Esther Kinskyvel a Dunafeszten


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés