bezár
 

zene

2022. 11. 06.
Idén is lesz Budapest Essentials fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ebben az évben is megrendezik a Budapest Essentials fesztivált, amelyen november 17. és 19. között olyan előadók lépnek fel a főváros különleges helyszínein, mint Beardyman, Saro, Yubik, Greg Wilson és Youngr, aki először mutatkozik be Magyarországon.

A szervezők közleménye szerint a Budapest Essentials egyedisége abban rejlik, hogy a főváros izgalmas épített tereibe sűríti az aktuális nemzetközi és hazai zenei élet izgalmas "ízvilágát".

Az idei fesztiválnak négy helyszín ad otthont: az ELTE lágymányosi kampuszán található Gömb Aula, a tavasszal megnyílt Néprajzi Múzeum, a történelmi zsidónegyedben található, art deco stílusú Tesla Loft, valamint a Városliget egyik legrégebbi épülete, a korábban Olof Palme Házként ismert Millennium Háza.

Magyarországon először a fesztiválon mutatkozik be Youngr, aki Out Of My System című 2016-os debütáló kislemeze óta több mint 100 milliós globális streaming-forgalmat bonyolított le, és több mint 150 koncertet adott 40 országban világszerte.

A fesztiválon fellép Beardyman, a világ egyik legjobb beatboxosa, multiinstrumentalista, aki több mint egy évtizede járja a világot, valamint Sarot, a Beatbox Loopstation 2018-as világbajnoka, aki a beatboxot, az elektrót és a különféle torzításokat keverve könnyedén szörfözik a műfajok között.

Budapestre jön Greg Wilson, az Egyesült Királyság dance szcénájának egyik legfontosabb alakja, akit a "mixelés úttörőjeként" tartanak számon, valamint Yubik, akinek legújabb zenéje nagy sikert aratott az afterlife kiadójánál és rendszeresen hallhatók a produceri munkái a be massive bulikon.

A Budapest Essentials fesztiválon a hazai vonalat mások mellett a Random Trip, Ohnody, ReFunk, Andrew J., O'Neal, Myra Monoka, Robert Makai & Dubecticut, Metha, a Secret Factory és Chriss Ronson képviseli.

Fotó: Budapest Essentials (Facebook)

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
JPEGMAFIA & Danny Brown: SCARING THE HOES

Más művészeti ágakról

Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma
gyerek

Már lehet nevezni a Pagony Kiadó gyerekirodalmi és illusztrációs pályázatára
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés