bezár
 

színház

2023. 01. 18.
Évkezdés a Radnóti Színházban
Választékos programok a magyar kultúra napján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyar kultúra napján a repertoár darabjai mellett közönségtalálkozóval, rendhagyó irodalomórákkal, jubileumi Szerb Antal-esttel, vendégprodukciókkal és könyvbemutatóval is várja a nézőket a Radnóti Színház januárban és februárban.

Január 22-én, a magyar kultúra napján a Kályha Kati című előadás után beszélgetést tartanak, amelyen a címszereplő, Kováts Adél mellett a rendező, Rusznyák Gábor, valamint a szerző, Szálinger Balázs és Visky András erdélyi magyar író lesz jelen. A közönségtalálkozón Csunderlik Péter történész is részt vesz.

Szkéné színház

A téli hónapokban egyéb izgalmas előadások és programok is várják az érdeklődőket. Antigoné előadásai előtt Karsai György irodalom- és színháztörténész negyedórás beavatóval várja a közönséget, az előadásokat követően pedig a színészek közreműködésével tart közönségtalálkozót. Az esemény témája a dráma cselekményének előzménye, Szophoklész munkássága, valamint segít eligazodni a szereplők közötti viszonyokban. Az előadások utáni rendhagyó irodalomórát január 18-án, 19-én és február 13-án tartják.

Február 8-án a Futótűz című darabot angol nyelvű felirattal tekintheti meg a közönség, a 15-i Egy csepp méz című előadást pedig jelnyelvi tolmács kíséri. Februárban 25. jubileumhoz érkezik a Szerb Antal Száz verse, Bálint András önálló estje.

A Szkéné Színház két produkcióját is befogadta a Radnóti Színház. Február 3-án Háy János Elem című darabját tűzik műsorra Kerekes Évával és Mucsi Zoltánnal a főszerepben, Bérczes László rendezésében, 5-én pedig Székely János Caligula helytartója című drámáját mutatják be, Nagypál Gáborral a címszerepben, Szikszai Rémusz rendezésében.

A marosvásárhelyi Yorick Stúdió Lázadni veletek akartam című produkciója, amelyet legközelebb február 4-én tekinthet meg a közönség. Ugyanígy minden hónapban műsorra tűzik Annie Baker kortárs amerikai író Körtükör című darabját a KV Társulat előadásában.

Februárban újra Grecsó Krisztián-könyvbemutatót tartanak a Radnóti Színházban. Csaknem öt éve, hogy a Magvető Kiadóval együttműködésben a színház ad otthont a szerző legújabb műve bemutatójának. A Lányos apa című kötet bemutatóját két alkalommal tartják: február 21-én és 22-én. A beszélgetést Szabó T. Anna moderálja, a bemutatón Porogi Ádám és Rozs Tamás lép fel.

A vége című darab próbái is elkezdődtek már, amelynek bemutatóját március elején tartják. Bartis Attila nagyregényét a Radnóti Színház felkérésére Mikó Csaba adaptálta színpadra, az ősbemutatót Nagy Péter István rendezi a főszerepben László Zsolttal, Porogi Ádámmal és Katona Péter Dániellel.

A képek forrása: radnotiszinhaz.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója
Üvegcipő a Vígszínházban

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés