bezár
 

art&design

2023. 02. 27.
Szabó Ottó-kiállítás nyílik
az ISBN könyv+galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szabó Ottó Robotto Replanning című önálló kiállításának megnyitója február 28-án, este 6 órakor lesz az ISBN könyv+galériában. Játékos rajzait a vázlatolás, firkálás, sajátos humoros stílus jellemzi. A kiállításon több mint száz napon át, napi rítus módjára készített művek világába enged betekintést az alkotó.

A száz rajz egyfajta vizuális naplóként vagy egy adott időszak lenyomataként is értelmezhető, régi háztartási eszközök, különféle elektronikai hulladék darabok és egyéb újrahasznált elemek kombinációjából tervezett bábszerű figurák és gépezetek. A referenciákban gazdag művek több forrásból táplálkoznak, egyszerre a rajzfilmek és képregények stílusából, a sci-fi látványvilágából, valamint a Harasztÿ István és Lois Viktor által képviselt magyar kinetikus szobrászat különleges hagyományából. A művész magánéletének nagy fordulata (apává válás) miatt kapta a kiállítás a Replanning, vagyis Újratervezés címet, mivel át kellett szerveznie a mindennapjait, és ezzel a művészetét is. Szabad perceiben készítette el a kiállításon bemutatott műveket, tehát a Daily Sketch sorozat is ezeknek a rövid, ám annál értékesebb és izgalmasabb szabad perceknek az eredménye. 

A kiállítás 2023. február 28. és 2023. március 31. között tekinthető meg. 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés