bezár
 

art&design

2023. 02. 27.
Szabó Ottó-kiállítás nyílik
az ISBN könyv+galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szabó Ottó Robotto Replanning című önálló kiállításának megnyitója február 28-án, este 6 órakor lesz az ISBN könyv+galériában. Játékos rajzait a vázlatolás, firkálás, sajátos humoros stílus jellemzi. A kiállításon több mint száz napon át, napi rítus módjára készített művek világába enged betekintést az alkotó.

A száz rajz egyfajta vizuális naplóként vagy egy adott időszak lenyomataként is értelmezhető, régi háztartási eszközök, különféle elektronikai hulladék darabok és egyéb újrahasznált elemek kombinációjából tervezett bábszerű figurák és gépezetek. A referenciákban gazdag művek több forrásból táplálkoznak, egyszerre a rajzfilmek és képregények stílusából, a sci-fi látványvilágából, valamint a Harasztÿ István és Lois Viktor által képviselt magyar kinetikus szobrászat különleges hagyományából. A művész magánéletének nagy fordulata (apává válás) miatt kapta a kiállítás a Replanning, vagyis Újratervezés címet, mivel át kellett szerveznie a mindennapjait, és ezzel a művészetét is. Szabad perceiben készítette el a kiállításon bemutatott műveket, tehát a Daily Sketch sorozat is ezeknek a rövid, ám annál értékesebb és izgalmasabb szabad perceknek az eredménye. 

A kiállítás 2023. február 28. és 2023. március 31. között tekinthető meg. 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Neked már megvan az *ünnepi* Praedád?
art&design

Interjú Szalai Dániel képzőművésszel és fotográfussal az edukáció nyújtotta infrastruktúráról és kísérletezési lehetőségekről, kritikai alapállásról és a média fontosságáról
Neked már megvan a heti Praedád?
A Trafó Galéria Hogyan lehet egy téglával betörni a bank ablakát, ha még ahhoz sincs erőnk, hogy kikeljünk az ágyból? című kiállításáról

Más művészeti ágakról

A Költővel nem járnék antológia bemutatója a Három Hollóban
irodalom

A Goethe-Institut Budapest nőnapi beszélgetése feminizmusról és identitásról
73. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
irodalom

Hegedüs Vera: Ostoba, Műút-könyvek, Miskolc, 2021.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés