bezár
 

art&design

2023. 03. 07.
BME Művészeti Rezidenciaprogram zárókiállítása a Műegyetemen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Március 8-án, szerdán este 6 órakor nyílik meg Kocsi Olga és Boruzs Ádám, BME Művészeti Rezidenciaprogram 2022-es évi nyertes művészeinek zárókiállítása a Műegyetemen.

2022 elején, a műszaki és természettudományos ismereteket nyújtó magyarországi egyetemek közül úttörőként, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) művészeti rezidenciaprogramot indított. Az év és a program lezárásaként Kocsi Olga és Boruzs Ádám közös kiállításán tekinthetők meg az elkészült műalkotások.

Kocsi Olga multimédia-művész Láthatatlan munka című installációja a mindennapok rutinszerű, láthatatlan munkáját jeleníti meg. Különféle technikákkal dolgozott: felvételekből, adatokból készített sík- és térbeli műveket, például videót, 3D szobrot, nyomatot, üvegobjekteket. Boruzs Ádám képzőművész Kaotikus érzékek 2 című munkája középpontjában a káosz-ingája áll, melynek fontos eleme az interaktivitás. A néző nemcsak érzékeli, megfigyeli az alkotást, hanem azzal, hogy mozgásba hozza az ingát, hatást is gyakorol rá. Ő determinálja a káoszt, és a létrejövő különleges digitális képeknek saját maga is alkotójává válik.

A megnyitót egy kerekasztal-beszélgetés előzi meg 16:30-tól a művészet és a technológiai innováció kapcsolatáról, valamint köszöntőt mond Dr. Czigány Tibor, a Műegyetem rektora, a programmal kapcsolatos tapasztalatairól beszél Kiss Rita témavezető, végül a kiállítást Néder Panni színházi rendező nyitja meg.

A kiállítás 2023.03.09. és 2023.03.16. között tekinthető meg.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Szabó Kristóf-KristofLab High Level című kiállítása
art&design

Interjú Fusz Mátyással legutóbbi kiállításáról, Merleau-Pontyról és kitakarásokról
Neked már megvan az *ünnepi* Praedád?
Interjú Fürjesi Csaba képzőművésszel Humánszinkron című tárlatáról, alkotói módszerről, művésztelepi életről és jövőbeni tervekről

Más művészeti ágakról

73. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Hegyi Balázs: Bárhol, magaddal, Képmás Kiadó, Prae Kiadó, Budapest, 2023
Márton Evelin: Farkashab, Lector kiadó, Marosvásárhely, 2022.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés