bezár
 

irodalom

2023. 04. 01.
Kiss Dávid nyerte a Makói Medáliák díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiss Dávid nyerte a Makói Medáliák díjat Makó Város Önkormányzata 2005-ben, a József Attila Emlékévben megalapította a Makói Medáliák díjat, mellyel minden évben egy fiatal, első kötetét megjelentető, tehetséges, magyar nyelven író költőt kíván támogatni. Idén Kiss Dávidnak ítélték a díjat. - értesítette a Prae.hu-t a város önkormányzatának képviselője. 

A díj célja, hogy a szakmai kuratórium segítségével felhívja a figyelmet kortárs magyar költészetre és a fiatal szerzőkre. Az elismeréssel járó József Attila Emlékplakettet és bruttó 100 ezer forintot ünnepélyes átadó keretében veheti át a díjazott. 

Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete döntést hozott arról, hogy a kuratórium szakmai javaslata alapján a Makói Medáliák díjat idén Kiss Dávid költő részére ítéli oda Medvék Bolygója című kötetének elismeréseként.

Az ünnepélyes díjátadóra a magyar költészet napján, április 11-én 11 órakor kerül sor a Makói József Attila Városi Könyvtárban.

Kép forrása: a Makói Medáliák Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
Lengyel riportirodalom - Prae 2023/2 lapszámbemutató

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés