bezár
 

film

2023. 04. 19.
Mindjárt itt az Ellenpont Sci-Fi és Fantasy Minifesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zsoldos Péter születésének évfordulója a science-fiction és a fantasy hazai ünnepe. Vetítésekkel, beszélgetésekkel és természetesen a róla elnevezett díj átadásával várja a nézőket a Cinema MOM-ban április 20-án.

A Pannónia Entertainment ismét vendégül látja a délutántól estig tartó egynapos Ellenpont Minifesztivált, amelynek idei partnerei a Roboraptor, a Libri és a Papageno. A program négy pontból áll és 15:30-tól kb. 22:30-ig tart majd, a szünetekkel együtt.

15:30: MOME rövidfilm program

A fesztiválon levetítenek egy nagyjából egyórás blokkot magyar sci-fi animációs rövidfilmekből. Az összeállítás a Kecskeméti Animációs Műhely és a MOME fiatal alkotóinak munkáiból áll, a fesztivál ezzel támogatja a sci-fi műfajában értékes műveket készítő fiatal magyar filmeseket. A blokkban látható lesz:

  • a 17 perces Remete sziget Mariai Gábortól,
  • a hét és félperces A forrás és a torony Kádár Melindától,
  • a 22 perces A mosógépen túl Molnár Esztertől,
  • és a 10 perces A World in Chaos David Crisptől

17:00: Kerekasztal beszélgetés a magyar fantasztikus filmek helyzetéről

Scheirich Zsófia, a Roboraptor szerkesztőjének vendégei olyan rendezők, akik az elmúlt évben egészestés, sci-fi elemeket is tartalmazó filmekkel jelentkeztek. Itt lesz

  • Baranyi Benő, a tavaly májusban bemutatott ifjúsági, időhurkos Zanox – Kockázatok és mellékhatások direktora;
  • az újságíróból filmessé avanzsált Zsótér Indi Dániel, a tavaly nyáron az HBO Maxon debütált, majd a hónap elején Koppenhágáig eljutó szkeccsfilm, A Karantén Zóna rendezője;
  • valamint Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta, akik a Berlinálén induló, március végétől pedig a hazai mozikban is aktuálisan futó rotoszkóp animációval készült, 2123 disztópikus Magyarországán játszódó Műanyag égbolton dolgoztak hosszú éveken át.

18:00: A Zsoldos Péter-díj átadása

A legismertebb magyar science fiction író születésnapján adják át a róla elnevezett elismerést a legjobb regény, novella és fordítás kategóriákban, amelyet rövid beszélgetés követ a díjazottakkal.

20:00: ingyenes filmvetítések

Előzetes regisztrációhoz kötötten lehetőség nyílik majd megtekinteni az 1979-es első Star Trek mozifilmet (143 perc) és az 1997-es Halálhajót (96 perc) Sam Neill és Laurence Fishburne főszereplésével.

 

Forrás: Pannónia Entertainment, zsoldospeter.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés