bezár
 

art&design

2023. 05. 21.
Dés Márton kiállítás és lapbemutató a Nyolcésfélben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Május 15-én, este 6 órakor rendezik meg Dés Márton CITY ZEN - nagyvárosi retrospektív című kiállításának és lapbemutatójának megnyitóját a Nyolcésfélben. A tárlat központi témája a város és a harmónia, nyugalom viszonya.

Dés Márton a Magyar Képzőművészeti Egyetemre járt, Halász András festőművész mester osztályába. Portugáliában tanult, aztán Stuttgartban, és most Berlinben él. Több ezer képet rajzolt, festett, és több száz verset, szóviccet írt. Most egy visszatekintő, nagy válogatást rendezett a „város” témában, vagyis itt van minden, ami társadalom, tehát mindannyian. Mindannyiunk valóságából kritikus, de részvétteli figyelemmel észrevett és megfestett, ikonikussá emelt képek, ahol balzsam, szivárvány a humor, a derű, az irónia, a világos rajz és a tiszta színek, a kiállított képek nagy része először lesz bemutatva Magyarországon.

A kiállítás 2023.05.25. és 2023.06.02. között tekinthető meg.

Kurátor: Forián Szabó Noémi, Gábriel Nóra

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés
art&design

Interjú Hegyi Lóránddal

Más művészeti ágakról

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés