bezár
 

art&design

2023. 05. 25.
Fiatal fotósok a Mai Manó Házban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fiatal fotósok a Mai Manó Házban Harminc fiatal fotográfus mintegy 100 korszakalkotó művén keresztül a kortárs magyar fotóművészet témáit, technikai kísérleteit, műfaji sajátosságait mutatja be a Mai Manó Ház Mint Te és Én - Fiatal magyar fotográfia című kiállítása, amely szerdától látható Budapesten.

A kiállítás azt vizsgálja, van-e koherencia az 1980 utáni korszak sajátos politikai légkörében született, a digitális bumm pillanatát testközelből megtapasztaló, annak termékeit készségszinten használó egyének megéléseiben, és ezek miként érhetők tetten a fotográfusok munkáiban. Arra keresi a választ egyebek mellett, hogy létezik-e kollektív generációs tapasztalat.

A Mint Te és Én című kiállítás terjedelmi korlátok miatt csak kis szeletét tudja bemutatni a kortárs magyar fotográfiát meghatározó életműveknek. A tárlaton szereplő alkotók között van mások mellett Álovits Bálint, Bognár Benedek, Ember Sári, Fabricius Anna, Geibl Kata, Neogrády-Kiss Barnabás, Perlaki Márton, Puklus Péter, Standovár Júlia.

Sárvári Zitát, a kiállítás kurátora szerint a fotográfia többgenerációs tapasztalata és a kortárs képalkotó technikák együtteséből összeálló alkotói módszerek kirajzoltak visszatérő motívumokat, tematikus érdeklődési köröket: egyebek mellett a gyermeknevelést, családot, emlékezetet, mediális kísérleteket, határátlépéseket, megújított hagyományos technológiákat, antropológiai és társadalmi kutatásokat, az identitást.

A Mint Te és Én augusztus 9-ig tekinthető meg a Mai Manó Házban.

Kép forrása: maimano.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Csáki László: Kék Pelikan
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés