bezár
 

gyerek

2023. 09. 26.
Kiállítás a magyar népmesék sorozat rajzaiból
Szeptember 30-tól a Cinema MOM-ban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiállítás a magyar népmesék sorozat rajzaiból A Kecskemétfilm többszörös díjnyertes, Magyar népmesék című tévéfilm-sorozat rajzaiból nyílik időszaki kiállítás Benedek Elek születésnapja, egyben a magyar népmese napja alkalmából szeptember 30-án a Cinema MOM-ban, ahol a nyitóeseményen rajzfilmvetítéssel és néptánctanítással is várják az érdeklődőket.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a november 30-ig látható tárlat nyitó eseményén 10 óra 45 perctől a Magyar népmesék tévésorozat két epizódját (A szorgalmas és a rest leány, A háromágú tölgyfa tündére) vetítik, többszöri ismétléssel a mozi egyik emeleti termében.

11 órától a kiállításmegnyitóval folytatódik a program a filmszínház emeleti kiállítóterében: a Magyar népmesék epizódjaiból származó, 43 válogatott rajzból álló tárlatot Elsässer Klaudia, az esemény házigazdája, a Pannonia Entertainment alapítójának és ügyvezetőjének köszöntője után Glaser Kati, a Kecskemétfilm Animációs Filmstúdió rendezője nyitja meg.

Ezután magyar és moldvai csángó tánctanításra várják a gyerekeket a mozi emeleti termében. Az oktató Mezei Csilla, a budapesti Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola tanára, könyvtárosa. A táncokhoz élőzenét szolgáltató, háromfős, hagyományőrző zenekar tagjai: Esztergomi Katinka, Bennő Katalin és Frajda Márk.

A belépés minden programra ingyenes, a táncház programra előzetes regisztráció szükséges a https://cinemamom.hu oldalon - áll a közleményben.

A Magyar népmesék sorozat logója - Kecskemétfilm

A Magyar népmesék sorozat logója - Kecskemétfilm

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Irány a Hild tér, várnak a kuflik!
Beszélgetés Marisha Rasi-Koskinennel a PesTexten
A Túl a Maszat-hegyen második részének bemutatójáról

Más művészeti ágakról

5x5: #szabadaPad – így telt a Ráday Utcai Színházi Találkozó első napja


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés