bezár
 

art&design

2023. 12. 07.
Ádám Gyula erdélyi fotóművész képeiből nyílik digitális tárlat Tihanyban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ádám Gyula erdélyi származású fotóművész és t'ARS Keresztény Képzőművészeti Műhely alkotóközösség műveiből nyílik digitális tárlat kedden délután a tihanyi Apátsági Rege Cukrászdában - közölték a szervezők.

Vezér Dávid, a kiállítást szervező Veszprém-Balaton Keresztény Kultúrájáért Alapítvány kurátora elmondta, hogy az adventi kiállítás témája a természetfölöttihez való személyes kapcsolódás. Mint mondta, Ádám Gyula képei az erdélyi világot láttatják a kiállítótérben elhelyezett monitorokon.

Ádám Gyula (Csíkkarcfalva, 1961-) főleg néprajzi és dokumentarista jellegű fotókat készít, többnyire a moldvai és gyimesi csángókról, székelyföldi és szórványban élő emberekről, sorsokról. Több száz borítót, fotóillusztrációt, hanglemeztervet készített, plakátot, szórólapot tervezett. A Hargita Megyei Kulturális Központ fotótáborainak fő szervezője. 2005-ben 12 képes levelezőlapból álló néprajzi fotósorozatot adott ki a székely népviseletről, 2006-ban jelent meg önálló fotóalbuma. 2009-ben fotóival illusztrált falinaptáron örökítette meg az Ezer Székely Leány Napja hagyományőrző rendezvényt, képeiből vándorkiállítást rendezett, mely végigjárta Erdély főbb városait - tette hozzá a kiállítás szervezője.

A tárlat másik résztvevője, a t'ARS Keresztény Képzőművészeti Műhely - fűzte hozzá Vezér Dávid.

A 36 képet felvonultató tárlat december 31-éig látogatható. 
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés
art&design

Interjú Hegyi Lóránddal
Aknay János képei a szentendrei Skanzen Galériában

Más művészeti ágakról

Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés