bezár
 

színház

2024. 02. 11.
Országjáró programsorozatot indított a Budapesti Operettszínház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Országjáró programsorozatot indított a Budapesti Operettszínház Cintányéros cudar világ, avagy házhoz megy az Operett! címmel indított programsorozatot a Budapesti Operettszínház; a teátrum művészei június végéig tartó országjárásuk során számos hazai térségbe elviszik a színház operett- és musical-összeállításait. A sorozat következő állomása vasárnap Kemenesmagasiban lesz.

Az év elején indult program előadásainak különlegessége, hogy a színházat jellemző nívós előadások mellett a teljes színpadtechnikát és a látványvilágot is a teátrum biztosítja - áll a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szkéné színház

Azt írják, a Kiss-B. Atilla operaénekes vezette Budapesti Operettszínház már korábban is számos különleges, innovatív és sikeres programot kínált a közönségnek. A teátrum újabb vállalása a Kulturális és Innovációs Minisztérium Térségi Kulturális Szolgáltatások Mintaprogramjának keretében valósul meg.

A mintaprogram célja olyan komplex értékalapú és minőségi kulturális szolgáltatások megvalósításának támogatása, amelyek lehetővé teszik a kultúra megélését az érintett térségekben élő magyar állampolgárok számára - írják.

A közleményben Homonnay Zsolt színművészt, rendezőt, a színház művészeti vezetőjét idézik, aki kiemelte: programsorozatukban azok a nézők is részesülhetnek a operettszínházi életérzésből, akiknek nincs, vagy ritkán adódik lehetőségük ellátogatni hozzájuk.

Azt mondta, hogy a teljes színpadtechnikát és a varázslatos látványvilágot is a színház biztosítja, figyelemmel az egyes helyszínek méretére és adottságaira.

A zongorakísérettel, vagy több fős zenekarral együtt színpadra lépő szólisták káprázatos jelmezekben lépnek a közönség elé - írják a közleményben, hozzátéve, hogy a nézők az egyes állomások során megismerkedhetnek a jövő csillagaival, vagyis a Kiss-B. Atilla és Homonnay Zsolt vezette operett-musical szakos osztály hallgatóival is.

A közleményben kiemelik: a programsorozat eddigi helyszínein nagy örömmel fogadta és álló, tapsos ovációval jutalmazta a Budapesti Operettszínház művészeit a közönség. Azt írják, a rajongók számára külön örömöt jelentett, hogy lehetőségük nyílt a személyes találkozásra, autogram kérésére és közös fotók készítésére is a színház művészeivel.

A programsorozat fellépői között van Bojtos Luca, Bordás Barbara, Fischl Mónika, Kiss Diána, Lévai Enikő, Lukács Anita, Szendy Szilvi, Széles Flóra, Dénes Viktor, Homonnay Zsolt, Laki Péter, Ninh Duc Hoang Long és Vadász Zsolt, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakos osztálya.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá
Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban

Más művészeti ágakról

Kritika Krusovszky Dénes Levelek nélkül című regényéről
Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés