bezár
 

film

2024. 02. 22.
Új előzetest és plakátot kapott a Kálmán-nap
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hajdu Szabolcs új filmje, kapcsolati trilógiájának második darabja, a március 14-én debütáló Kálmán-nap új, hivatalos előzetest és plakátot kapott a forgalmazó Budapest Filmtől.

Az előzetes Bouandel Doraya vágó munkája, koncepciója az elfojtott érzelmekre, a szeretethiányra és az egymás mellett való elbeszélés hangsúlyozására épült. A hivatalos forgalmazói plakát Góg Emese grafikus alkotása.

A film története szerint Kálmánhoz és Olgához vendégségbe érkezik Levente és Zita. A két negyvenes páros Kálmán névnapját készül ünnepelni, de az egyre sürűsödő koccintások mentén gyorsan felsejlenek a már nehezen titkolható párkapcsolati problémák. Az Ernelláék Farkaséknál című filmhez hasonlóan a Kálmán-nap is a színpadról kerül a filmvászonra, azonban míg ott a gyermeknevelés körül volt a konfliktus, itt az intimitás és a szexualitás hiányából fakadó feszültségek és morális dilemmák kerülnek a középpontba.

A Kálmán-nap hivatalos plakátja

A Kálmán-nap magyar állami támogatásban nem részesült, a film létrejöttét a Szlovák Audiovizuális Alap, illetve számos magyarországi egyéni és civil közösség támogatta.

A film főszereplői Hajdu Szabolcs, Tóth Orsi, Földeáki Nóra, Szabó Domokos és Gelányi Imre. A filmet írta és rendezte Hajdu Szabolcs. Mozibemutató 2024. március 14-én.

Forrás: Budapest Film

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Luca Guadagnino: Challengers
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés