bezár
 

art&design

2024. 04. 25.
Digitális Műhely x Metadia – az ELTE diákjai szervezésében
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Május első csütörtökén sor kerül a Digitális Műhely harmadik alkalmára, melyre egy igazán különleges eseménnyel készültek a szervezők. 

Az ELTE Digitális Bölcsészet Tanszék diákkörének szervezésében ezúttal egy hipertext alapú multimédiás műtárggyal és annak szerkezetével, valamint létrejöttének körülményeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Süle Tamás képzőművész Metadia című műve egy kétéves alkotói munka eredményeként született, melyben Italo Calvino Az egymást keresztező sorok kastélya című regénye nyomán és hatására, egy rizomatikus elvek szerint szerkesztett tömör novella írásától eljutott egy olyan műtárgy létrehozásáig, amelyben zene, kép és szöveg egyvelege biztosítja a játékélményt. A művész a hang- kép- és szövegalkotást tartalmazó digitális műtárgya mellett egy egyedi fizikai műtárgyat, kontrollert is készített, amelyet szintén az előadásában fog ismertetni.



Az esemény ugyan nem regisztrációhoz kötött, de a részvételi szándék jelzése az alábbi kérdőív kitöltésével nagy segítséget jelent a szervezőknek.
További információk az ELTE DH honlapján, illetve Facebook oldalán találhatók. 


Az időpont: május 2., 16:00

A helyszín: Múzeum körút 6–8. ELTE BTK Főépület, II./206.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában

Más művészeti ágakról

Kritika Kállay Eszter Vérehulló fecskefű című kötetéről
Dev Patel: A Majomember
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés