bezár
 

színház

2024. 05. 02.
EgyüttHató Hosszú Hétvége
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
EgyüttHató Hosszú Hétvége Május 31. és június 2. között a Kelet-Nyugati Alkotóműhely megszervezi szokásos összművészeti programsorozatát, az idei évad második Hosszú Hétvégéjét az RS9 színházban.

Fellépnek az SZFE, a KIMI, a Pesti Magyar Színiakadémia, a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium és – egyedüli vidéki csapatként – a Pécsi OSZIP növendékei. Az előadások mellett az érdeklődőket koncertek, független alkotók rövidfilmvetítései, irodalmi felolvasóest, néptáncház és képzőművészeti kiállítás is várják. A mozgásalapú workshopokon, valamint a szakmai fórumon és kerekasztal-beszélgetésen keresztül pedig maguk is belekóstolhatnak a színházi alkotómunka szabadságába és az együtt alkotás rejtett lehetőségeibe.

Szkéné színház

Ahogy a szervezők megfogalmazták: "Művészet és kultúra kölcsönösen feltételezik egymást. Mérhetetlenül sok ágazatuk, irányuk, korszakuk, stílusuk van. Annyi azonban bizonyos, hogy nincs olyan, aki valamilyen művészeti formában ne találna magára: legyen az film, zene, színház, irodalom, tánc, képzőművészet, vagy bármi más. És ami még fontosabb, hogy a művészeten keresztül egy magasabb rendű kapcsolódás jöhet létre ember és ember között; ebből pedig mindig formálódhat valami új. Hisszük, hogy a különbözőség a teremtés és a fejlődés alapfeltétele. Pontosan ezért szervezzük meg félévente háromnapos eseményünket, a Hosszú Hétvégét. Az összművészeten keresztül szólítjuk meg a fiatal alkotókat, és ösztönözzük őket arra, hogy egymás művészetének is szemtanúi és élvezői legyenek; valamint arra, hogy kapcsolódjanak egymáshoz, és inspirálódjanak egymás által."

További részletek a keletnyugati.hu weboldalon!

Kép forrása: Kelet-Nyugati Alkotóműhely - Facebook

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

irodalom

Krasznahorkai László Zsömle odavan című regényéről
Könyvbemutató másképp


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés