bezár
 

irodalom

2024. 05. 22.
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margón
Május 23-án, 20.30-tól a Kristály Színtérben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2024. május 23-án 20.30-tól a Kristály Színtérben mutatják be a Prae Kiadó két új könyvét, Kocsis Gergely A varjúszellem című krimijét és Tallér Edina Jóemberek című prózakötetét. A szerzőkkel György Alida beszélget, a bemutatón közreműködik Gerner Csaba.

Kocsis Gergely krimijében Adler Vilmos, az első világháborút megjárt katona leszerelése után detektívként találja meg a helyét a világban. 1922 februárjában az álmos mezővárosba, Karattyánra utazik, hogy kiderítse, ki ölte meg a befolyásos államtitkár unokahúgát. A novemberi hideg ellenére a nőt kisestélyiben találták meg a templom mögötti parkban – megfojtották. Adlernek azonban nemcsak bonyolult és vérfagyasztó esetekkel kell szembenéznie, hanem háborús veteránként saját magával, múltjával és kísértő emlékeivel is.

prae.hu

Tallér Edina könyvében egy budapesti házaspár elindul vidékre, útközben lerobbannak egy faluban, és egy ideig ott ragadnak. Szembesülniük kell azzal, hogy mit tudnak (vagy nem tudnak) kezdeni egymással. Házasságuk mögött generációjuk mulasztásai, elhallgatott, ki nem mondott hazugságai, a meg nem oldott feladatok és le nem tisztázott múlt története is láthatóvá válik. Road movie a buckaságon.

Az eseményen való részvételt itt lehet jelezni, a könyvek megvásárolhatók a helyszínen, illetve a Prae Kiadó webshopjában.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A teremtett „képzelet” határtalansága
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Szinvai Dániel: Párhuzam


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés