bezár
 

irodalom

2024. 06. 05.
Nádasdy Ádám nyitja meg a 95. Ünnepi Könyvhetet
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
2024. június 13-án, csütörtökön 16 órakor Gál Katalin, a MKKE elnökének köszöntőjét követően Nádasdy Ádám nyitja meg a 95. Ünnepi Könyvhetet.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete által szervezett 95. Ünnepi Könyvhét június 13. és 16. között lesz látogatható Budapesten a Vörösmarty téren és a Duna-korzón. A négynapos esemény csütörtökön 16 órakor Gál Katalin, a MKKE elnökének köszöntőjével és Nádasdy Ádám megnyitójával veszi kezdetét. A nyitónapon beszédet mond még Karácsony Gergely főpolgármester és Belváros-Lipótváros polgármestere, valamint sor kerül a Szép Magyar Könyv 2023 díjátadójára.

prae.hu

A könyvhét ideje alatt számos program várja az érdeklődőket. Csütörtök este 8 órakor Grecsó Krisztián Dés László és Dés András társaságában lép fel Lányos és fiús apák – Családi történetek emberi hangra, dobokra és szaxofonra című műsorával.

Nádasdy Ádám

Fotó: Valuska Gábor, litera.hu

14-én, pénteken Deczki Sarolta moderálja Miszlivetz Ferenc Hármaskönyvének bemutatóját. Nekem az olvasás - fiatal szemmel címmel pódiumbeszélgetés lesz hallgatható az olvasás fontosságáról a Budapest Könyvfőváros program keretében. Bemutatják még Az év versei és Az év novellái 2024-et, Karátson Gábor válogatott verseit, a Publio Kiadó új antológiáját díjátadó kíséretében, valamint Puzsér Róbert és Horváth Oszkár Önkényes mérvadó című könyvét. A Bázis Egyesület programján felvidéki szerzők beszélgetnek majd, a napot pedig koncert zárja.

15-én, szombaton Kertész Imre Lét és írás című könyvéről beszélgetnek a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány szervezésében. Divatba hozzuk az olvasást! címmel flashmob lesz látogatható. A Cerkabella Kiadó szervezésében bemutatják a Körtánc nemzetközi gyerekirodalmi antológiát. Angyalarc a máglyán / 200 éve lobog bennünk Lord Byron címmel az az angol romantika nagy költőjéről, Írók egymás között könyvheti kiadás - Tabudöngetés: Illik-e félbehagyni egy könyvet? címmel pedig félbehagyott olvasmányokról és könyvélményekről lesz hallható pódiumbeszélgetés. Este a Duckshell zenekar tart koncertet.

16-án, vasárnap bemutatják Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényét, valamint Rényi Ádám Erika néni és további felnőttmesék című könyvét, előbbit az Európa Könyvkiadó, utóbbit a 21. Század Kiadó szervezésében. A Pagony új könyvei 10+-osoknak és Mítosz és mese – az elveszett jókedv nyomában címmel gyerekprogramok lesznek látogathatók. A Manó Könyvek és a Bilimbo Óvoda közös foglalkozást tart a Doktor Szuri az állatkertben mesekönyv alapján. Délután a Harvard Din & Tonics a Harvard Egyetem jazz a cappella együttese tart koncertet.

Budapest mellet számos város rendez még könyvünnepet. Szegeden Tisza Kata, Debrecenben Vida Gábor, Miskolcon Tóth Krisztina, Győrött Király Farkas, Szolnokon pedig Závada Pál nyitja meg a könyvhetet.

A rendezvény részletes programja, könyvkínálata és a dedikálások az Ünnepi Könyvhét weboldalán érhetők el.

Borítókép: az Ünnepi Könyvhét weboldala

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés