bezár
 

zene

2008. 05. 29.
Magzat a méhben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Június 10-én az A38 hajón ad koncertet az amerikai death metal banda, a Dying Fetus. Előzenekaraik a magyar Tesstimony és Nadir lesz, így egyszerre képviseltetheti magát a black metál és a modern death. A jegyek elővételben 2500 Ft-ba, a helyszínen 3000 Ft-ba kerülnek.
A Dying Fetus legutóbbi lemeze War of Attrition címmel jelent meg 2007-ben, mellyel a zenekar megerősítette az ebben a szcénában betöltött fontos szerepét. Talán nem annyira népszerűek vagy kultikusak, mint mondjuk a Cannibal Corpse, a Nile vagy a Terrorizer, zenéjük azonban így is túlmutat az átlagoson, hatásuk pedig tagadhatatlan.

Gyakori ritmusváltások, a rendkívül gyors és a lassú középtempó variálása, nagyszerű és változatosnak mondható gitártémák valamint mélyen fekvő hörgő-morgó „ének” jellemzi őket. Azon kevés death metál zenekarok közé tartozik, mely képes arra, hogy ne csak negyven perc monoton darálást, de – igaz, némi hallgatói energiabefektetéssel – dalokra emlékeztető konstrukciókat pakoljon lemezre. És bár a műfajban rengeteg kiváló zenész dolgozik, a dobosok – a Dying Fetus karrierjében öt is megfordult ezen a poszton – teljesítménye külön kiemelendő.
nyomtat

Szerzők

-- L. Varga Péter --


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés