bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Ivánkai Márk --

felhasználói adatlapja

Budapesten született 1998-ban. Az ELTE BTK-n tanul magyar-média szakos tanárnak. A Prae.hu mellett az ELTE Online-nak és a KultAgorának is ír cikkeket. Főleg ifjúsági irodalommal, filmművészettel és magyar könnyűzenével foglalkozik.

Ivánkai Márk által feltöltött cikkek:

A Hazudós könyv
A Hazudós könyv
Könyvbemutató
A XXVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon április 28-án mutatták be a Menő Könyvek gondozásában megjelenő Hazudós című novella-antológiát, amelynek témája az ártatlan füllentések és az ordas nagy hazugságok. A bemutatón a kötet szerzői közül részt vett Mészöly Ágnes, Kalapos Éva, Király Anikó, Erdős Zsuzsanna, Nyáry Luca, Horányi Hanna Zelma és Bencze Blanka.
Vajon fog olvasni?
Vajon fog olvasni?
Kerekasztal-beszélgetés
A XXVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon április 27-én kapott helyet a Vajon fog olvasni? elnevezésű kerekasztal-beszélgetés, amelynek témája a gyermekek olvasóvá nevelése volt, szakmai és pedagógiai szempontok mentén. A beszélgetés résztvevői Balázs Eszter Anna, a Kolibri Kiadó főszerkesztője, Kovács Eszter, a Pagony Kiadó főszerkesztője, Török Ágnes, a Móra Kiadó szerkesztője, Papik Eszter, a Scheiber Sándor Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium tanítója és Simon Krisztina, a Könyvtárostanárok Egyesülete elnöke volt, aki moderálta a beszélgetést.
Sárkánytangó
Sárkánytangó
Dean DeBlois: Így neveld a sárkányodat 3.
Sárkányt nevelni nem könnyű, hát még trilógiát lezárni, és olyan gyerekfilmet készíteni, amelyet a felnőttek is élveznek.  Dean DeBlois rendező és forgatókönyvíró munkássága hasonló erőfeszítéssel ér fel, mint Hablatyék sárkányidomítása.
Remix, creepy és nosztalgiafaktor
Remix, creepy és nosztalgiafaktor
Gyerekirodalmi konferencia 2018. november 24.
November 23-án és 24-én rendezték meg a Deák17 Galériában és a MOME Auditóriumában A Gyerekirodalom nagykorúsítása című konferenciát a MISZJE szervezésében.  A második nap előadásai az illusztráció témaköréhez kapcsolódtak.
Gruffacsór, Szajkóhukky vagy Hergenyörciád?
Gruffacsór, Szajkóhukky vagy Hergenyörciád?
A Magyar Műfordítók Egyesületének programja a Magvető Caféban
November 9-éna Magvető Caféban szervezte meg a Magyar Műfordítók Egyesülete a Fordítsunk! - A Gruffacsór elnevezésű programot, ahol a gyerekirodalom fordításának és adaptálásának kérdéseit járta körbe három fordító, Elekes Dóra, Farkas Nóra és Nádori Lídia, aki a moderátori szerepet is magára vállalta.
A tanítás esszenciája
A tanítás esszenciája
Műhelykonferencia a magyartanításról – 2. nap
Október 19-én kezdődött az ELTE Bölcsészettudományi karán a Ki viszi be az irodalmat? címmel meghirdetett kétnapos műhelykonferencia az Irodalom/Szemlélet csoport szervezésében. A hallgatói kezdeményezés célja, hogy önálló módszertani ötletek bemutatásával illetve tematikus műhelymunkákkal elősegítse a magyartanár-képzésben résztvevő hallgatók tanári identitásának alakulását, és gazdagítsa módszertani és tantárgy-pedagógiai repertoárját. A második napon az előadások mellett több műhelyfoglalkozás is helyet kapott.
Ki viszi be az irodalmat a fejekbe?
Ki viszi be az irodalmat a fejekbe?
Műhelykonferencia a magyartanításról – 1. nap
Október 19-én kezdődött az ELTE Bölcsészettudományi karán a Ki viszi be az irodalmat? címmel meghirdetett kétnapos műhelykonferencia az Irodalom/Szemlélet csoport szervezésében. A hallgatói kezdeményezés célja, hogy önálló módszertani ötletek bemutatásával illetve tematikus műhelymunkákkal elősegítse a magyartanár-képzésben résztvevő hallgatók tanári identitásának alakulását, és gazdagítsa módszertani és tantárgy-pedagógiai repertoárját.
A giccs az élethazugságok leképezése
A giccs az élethazugságok leképezése
Illusztris kezeink, beszélgetés a magyar gyerekkönyvekről
Az Országos Széchenyi Könyvtár adott helyszínt az Illusztris kezeink elnevezésű gyermekkönyv-illusztrációról szóló kerekasztal-beszélgetésnek szeptember 13-án. A diskurzus résztvevői Szekeres Nikoletta, a Magyar Gyerekkönyv Fórum (HUBBY) vezetőségi tagja, Varga Emőke, főiskolai tanár, Dániel András, szerző-illusztrátor és a moderátor, Visy Beatrix voltak. A rendezvény különlegessége volt, hogy Agócs Írisz illusztrátor élőben kivetítve „rajzolta meg” Kiss Judit Ágnes Szörnyszomszéd című versét.
Villamosság, jog és költészet találkozása az íróasztalon
Villamosság, jog és költészet találkozása az íróasztalon
Turbuly Lilla: Alkonykapcsoló kötetbemutató a Margó irodalmi Fesztiválon
Az Ünnepi Könyvhétre jelent meg az Alkonykapcsoló című verseskötet a PRAE.HU kiadó és a Líra és Logika Alapítvány gondozásában, bemutatóját a budapesti Margó Fesztiválon tartották. A kötet szerzőjével, Turbuly Lillával a kötet szerkesztője, Benedek Anna és Rakovszky Zsuzsa költő beszélgetett.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés