bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Fátrai Kata --

felhasználói adatlapja

Fátrai Kata által feltöltött cikkek:

Milyen egy háborús közönségfilm?
Milyen egy háborús közönségfilm?
Sam Mendes: 1917
Sam Mendes körülrajongott háborús eposza több sebből vérzik, mint a Becstelen Brigantyk Hitlere, mégis 10 kategóriában jelölte az Akadémia. Miért kapott és érdemelt meg ebből csak hármat a Ryan közlegény megmentése és a Dunkirk félszeg keresztezése? 
Tragédia a szivárványon túl
Tragédia a szivárványon túl
Rupert Goold: Judy
A Judy tökéletes lenyomata annak, hogy mit tesz a reflektorfény a gyerekszínészekkel. De megéri-e a sikerért cserébe fausti egyezséget kötni Hollywooddal? Képes-e egy reménytelenül tönkretett ember a kiteljesedésre, boldogságra művészként? Szerelmes levél Judy Garlandhoz Renée Zellweger Oscar-esélyes alakításával. 
Lehet-e szépen válni?
Lehet-e szépen válni?
Noah Baumbach: Házassági történet
Noah Baumbach eddigi legszemélyesebb és legemberibb rendezése őszinte, végtelenül szeretnivaló, ám keserédes portrét fest egy kapcsolat végéről. De miben rejlik a rendező géniusza, mitől válik a Házassági történet az év egyik legjobb filmjévé, az előttünk álló díjszezon potenciális győztesévé?
Pongyolaregény mesteri körítéssel
Pongyolaregény mesteri körítéssel
Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood
Quentin Tarantino kilencedik rendezése az eddigi legszemélyesebb és – előre láthatóan – legmegosztóbb filmje is lett. De vajon hogyan dolgozta fel a XX. század egyik legrémesebb gyilkosságát az, aki képes volt a II. világháború végkimenetelét is a feje tetejére állítani?
Az új Vasember?
Az új Vasember?
Jon Watts: Pókember: Idegeben
Jon Watts filmjében Peter Parker igyekszik összeegyeztetni a szuperhős alteregót és a hétköznapi életét, miközben gyászol. De hogyan léphetne Vasember nyomdokaiba? Egyáltalában, pótolható-e Vasember, vele együtt pedig Robert Downey Jr.?
Katalin hercegné és Danny DeVito románca
Katalin hercegné és Danny DeVito románca
Jonathan Levine: Csekély esély
Nem kis meglepetést okoz, hogy az év egyik legjobb romantikus komédiájának titulálhatjuk Seth Rogen és Charlize Theron közös filmjét, amelyben a hatalom és a tökéletesség esik szerelembe a közrendűséggel és a rossz stílussal. De megfér-e a Dior ruha és a susogós széldzseki egy gardróbban? 
Kötelező olvasmány
Kötelező olvasmány
Peter Farelly: Zöld könyv – Útmutató az élethez
Peter Farrelly road movie-ba csomagolt emberi jogi manifesztuma garantáltan belopja magát még az Oscar-díjas filmektől egyébként berzenkedők szívébe is. De mitől ennyire szerethető a Zöld könyv?
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés