bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Király Csenge Katica --

felhasználói adatlapja

Király Csenge Katica által feltöltött cikkek:

Kultúrtörténet borotvaélen
Kultúrtörténet borotvaélen
Bemutatták K. Horváth Zsolt új kötetét, A bundátlan Vénuszt, Prae Kiadó, 2021
Szeptember 3-án, a Kis Présházban mutatták be K. Horváth Zsolt új tanulmánykötetét, A bundátlan Vénuszt. A kötet alcíme szerint a női testszőrzet biopolitikáját és az eszményi test politikai antropológiáját állítja fókuszba.
Rengeteg vers van, bennünk, körülöttünk
Rengeteg vers van, bennünk, körülöttünk
Terék Anna a Kis Présházban
Október 29-én, csütörtökön a Praemium Művészeti Estek keretei között Terék Anna vajdasági származású költőnőt a KisPrésházban Dúll Kata kérdezte. Szóba került többek között idén megjelent verseskötete, a Háttal a napnak is, melyet többen dedikáltattak a szerzővel az est végén.
Mítoszok az Óperencián is túlról
Mítoszok az Óperencián is túlról
Márton László Nibelung-fordításának bemutatója a Kis Présházban
Október 15-én, csütörtök este mutatták be a Kis Présházban Márton László műfordítói életművének új, nagyszabású darabját, a Nibelung-éneket. A szerzővel a kötet szerkesztője, Tóth-Czifra Júlia beszélgetett, számos aspektusát felvillantva a grandiózus vállalkozásnak.
Darálthús és pszichológia
Darálthús és pszichológia
Chrétien de Troyes Lancelot című regényének bemutatója
Szeptember 20-án volt az első európai szerelmesregény magyar nyelvű újrafordításának bemutatója. A fordítót, Vaskó Pétert, a kiadó vezetője, Balogh Endre kérdezte. A beszélgetésen szóba került a műfordítás metodikája, a japán szamurájok és a kora középkori történelem is.  
Réges-rég, egy messzi messzi galaxis
Réges-rég, egy messzi messzi galaxis
Mire ez a nap véget ér – könyvbemutató
Szeptember 19-én mutatták be Nyerges Gábor Ádám Mire ez a nap véget ér című új regényét a Kis Présházban. A magyar iskolaregényekkel is párhuzamba lépő könyv egy osztályközösség négy évét dolgozza fel. A szerzővel a gimnazisták között lévő feszültségekről és erről az éles életfázisról Torma Mária író, szerkesztő beszélgetett. 
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés