bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Novotny Gergely --

felhasználói adatlapja

Novotny Gergely által feltöltött cikkek:

Panis Angelicus
Panis Angelicus
Neked már megvan az *ünnepi* Praedád?
Vigyázz, a kert a hídon túl már dzsungel. / Arra vesznek el a legvakmerőbbek. / Változnak liánná, tigrissé, kővé, / S nem gondolkoznak a kert titkáról többet.* Ünnepi kiadással jelentkezik a PRAEda, a (jó esetben) kéthetente hétfőn megjelenő kiállítás- és eseményajánló cikksorozat, melyben korábbi gyakornokok, és most már jelenlegi szerzők mutatják meg azt saját szemszögükből, hogyan választják ki azokat a képzőművészeti programokat, amelyekről nem érdemes lemaradni. Célkeresztben Novotny Gergely** kiállításajánlói december 12-től az év végéig.
Hervadás a tépett lampion fényében
Hervadás a tépett lampion fényében
Neked már megvan a heti Praedád?
Vigyázz, a kert a hídon túl már dzsungel. / Arra vesznek el a legvakmerőbbek. / Változnak liánná, tigrissé, kővé, / S nem gondolkoznak a kert titkáról többet.* A PRAEda kéthetente hétfőn megjelenő kiállítás- és eseményajánló cikksorozat, melyben korábbi gyakornokok, és most már jelenlegi szerzők mutatják meg azt saját szemszögükből, hogyan választják ki azokat a képzőművészeti programokat, amelyekről nem érdemes lemaradni. Célkeresztben Novotny Gergely** kiállítás- és könyvajánlói augusztus 1-től 14-ig.
Préselj össze, hogy újjászülethessek
Préselj össze, hogy újjászülethessek
Neked már megvan a heti Praedád? 07.04-07.17
Vigyázz, a kert a hídon túl már dzsungel. / Arra vesznek el a legvakmerőbbek. / Változnak liánná, tigrissé, kővé, / S nem gondolkoznak a kert titkáról többet.* A PRAEda kéthetente hétfőn megjelenő kiállítás- és eseményajánló cikksorozat, melyben korábbi gyakornokok, és most már jelenlegi szerzők mutatják meg azt saját szemszögükből, hogyan választják ki azokat a képzőművészeti programokat, amelyekről nem érdemes lemaradni. Célkeresztben Novotny Gergely** kiállításajánlói július 4-től 17-ig.
Az eltűnt idő nyomában
Az eltűnt idő nyomában
Tértelen hely projekt: A Blaha Lujza tér múltja és jelene négy fiatal szemével
A Tértelen hely, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Képzőművészet-elmélet Tanszék harmadéves BA hallgatóinak online térbe kényszerült diploma-projektje nemsokára kiállítás formájában is megtekinthető lesz. Noha 2021. szeptember 4-én lesz a megnyitó, a tíz közreműködő tehetség munkájából született kutatásalapú művészeti projekt apropóján Deák Majával, Horváth Mátyással, Láposi Zsófiával és Szentimrey Borbálával beszélgetettem az elidegenedésről, nosztalgiáról és Budapest egyik legforgalmasabb köztere, a Blaha Lujza tér sorsáról.
Az európai irodalom hivatalos szervei tiltakoznak a fehérorosz elnyomás ellen
Az európai irodalom hivatalos szervei tiltakoznak a fehérorosz elnyomás ellen
Az Európai Újságíró Szövetség (European Journalist Federation), az Európai Írók Tanácsa (European Writers’ Council, EWC) és a Műfordítói Egyesületek Európai Tanácsa (Conseil Européen des Associations de Traducteurs Littéraires) közösen tiltakozik az egy éve tartó önkényuralom és terror ellen. Az egy éve hatalmon lévő fehérorosz diktátor, Alexander Lukasenka szólásszabadságot érintő intézkedései ellen tiltakoznak, amit a Szépírók Társasága, az egyik aláíró, az EWC tagja juttatott el a prae.hu művészeti portálnak
A stílusos otthon
A stílusos otthon
Fanny és Alexander – Gondolatok a filmbéli Ekdahl-lakásról
A következőkben a filmtörténet egyik legszebb enteriőrjét mutatom be. Ingmar Bergman 1982-es történelmi drámája a rendező pályájának záródarabja, ezzel együtt az egyik legkiforrottabb díszlettel rendelkező film Bergman munkáinak sorában.
A fényűzés rabjai
A fényűzés rabjai
Visszatekintés a Cristóbal Balenciaga Museoa történetére az épület megnyitásának 10. évfordulója alkalmából
Gyermekkorunkban sokan építettünk homokvárat, húztunk fel sátrat takarókból és párnákból, építkeztünk kockákból, vagy rajzoltunk álomszerű kastélyokat. Spanyolország Getaria nevű kisvárosában azonban valami egészen más történt: Mariano Camio, a Balenciaga Alapítvány megbízott elnöke Julián Argilagost, a kubai származású, spanyolországi engedélyekkel nem rendelkező építészt kérte fel, hogy tervezzen egy grandiózus épületet a Cristóbal Balenciaga Múzeum számára.
Az új Vénusz, vagy a láger?
Az új Vénusz, vagy a láger?
A dán Királyi Színház épületei
Koppenhága építészete sokak számára könnyen felismerhető. Magas, színes lakóházak állnak a csatornák mentén ezernyi kerékpár és csónak közt, homlokzatukon büszkén lobog a piros-fehér zászló. Fővároshoz illőn azonban Koppenhágának megannyi más arca is van. Az egyik legnépszerűbb és legvitatottabb látványosság szintén a vízparton található: a Koppenhágai Operaház futurisztikus komplexuma tizenhat éve figyeli éber őrszemként a nyílt víz békés szürkeségét.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés