bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Novotny Gergely --

felhasználói adatlapja

Novotny Gergely által feltöltött cikkek:

Az eltűnt idő nyomában
A Tértelen hely, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Képzőművészet-elmélet Tanszék harmadéves BA hallgatóinak online térbe kényszerült diploma-projektje nemsokára kiállítás formájában is megtekinthető lesz. Noha 2021. szeptember 4-én lesz a megnyitó, a tíz közreműködő tehetség munkájából született kutatásalapú művészeti projekt apropóján Deák Majával, Horváth Mátyással, Láposi Zsófiával és Szentimrey Borbálával beszélgetettem az elidegenedésről, nosztalgiáról és Budapest egyik legforgalmasabb köztere, a Blaha Lujza tér sorsáról.
Az európai irodalom hivatalos szervei tiltakoznak a fehérorosz elnyomás ellen
Az Európai Újságíró Szövetség (European Journalist Federation), az Európai Írók Tanácsa (European Writers’ Council, EWC) és a Műfordítói Egyesületek Európai Tanácsa (Conseil Européen des Associations de Traducteurs Littéraires) közösen tiltakozik az egy éve tartó önkényuralom és terror ellen. Az egy éve hatalmon lévő fehérorosz diktátor, Alexander Lukasenka szólásszabadságot érintő intézkedései ellen tiltakoznak, amit a Szépírók Társasága, az egyik aláíró, az EWC tagja juttatott el a prae.hu művészeti portálnak
A stílusos otthon
A következőkben a filmtörténet egyik legszebb enteriőrjét mutatom be. Ingmar Bergman 1982-es történelmi drámája a rendező pályájának záródarabja, ezzel együtt az egyik legkiforrottabb díszlettel rendelkező film Bergman munkáinak sorában.
A fényűzés rabjai
Gyermekkorunkban sokan építettünk homokvárat, húztunk fel sátrat takarókból és párnákból, építkeztünk kockákból, vagy rajzoltunk álomszerű kastélyokat. Spanyolország Getaria nevű kisvárosában azonban valami egészen más történt: Mariano Camio, a Balenciaga Alapítvány megbízott elnöke Julián Argilagost, a kubai származású, spanyolországi engedélyekkel nem rendelkező építészt kérte fel, hogy tervezzen egy grandiózus épületet a Cristóbal Balenciaga Múzeum számára.
Az új Vénusz, vagy a láger?
Koppenhága építészete sokak számára könnyen felismerhető. Magas, színes lakóházak állnak a csatornák mentén ezernyi kerékpár és csónak közt, homlokzatukon büszkén lobog a piros-fehér zászló. Fővároshoz illőn azonban Koppenhágának megannyi más arca is van. Az egyik legnépszerűbb és legvitatottabb látványosság szintén a vízparton található: a Koppenhágai Operaház futurisztikus komplexuma tizenhat éve figyeli éber őrszemként a nyílt víz békés szürkeségét.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés