bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Magyari Petra --

felhasználói adatlapja

Magyari Petra által feltöltött cikkek:

47° 47′ 40″N 19° 02′ 05″E
47° 47′ 40″N 19° 02′ 05″E
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 6. nap
A tábor a költészet jegyében folytatódik: a délelőtti szeminárium után Péczely Dóra szerkesztő két versantológiát mutat be, este pedig Korpa Tamás költő érkezik hozzánk új kötetével.
Happy Hump Day
Happy Hump Day
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 5. nap
Túl vagyunk a tábor felén. Hozzászokunk az idillhez, az elvonuláshoz, a szabad alkotáshoz – bevallom, többünkben felmerül, hogy inkább nem térünk vissza Budapestre. Néhányan már abban sem vagyunk teljesen biztosak, hogy létezik Dunabogdányon kívül más.
Legyen gyereknap
Legyen gyereknap
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 4. nap
A műfordító tábor negyedik napja: a lelkesedésünk töretlen. A délelőtti szeminárium után a nap a gyerekirodalom jegyében telik majd, most is remélve, hogy szerző és fordító egymásra talál.
Önmaga számára elégséges
Önmaga számára elégséges
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 3. nap
A tábor harmadik napjára kialakulnak az egyéni rutinok: egyesek úszni vagy futni indulnak hajnalban, mások már a reggeli kezdete előtt folytatják a szöveg fordítását. És persze ott vannak a hétalvók, aki némi extra pihenéssel készülnek a nap megpróbáltatásaira.
Jól rontani
Jól rontani
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 2. nap
A tábor második napja korán indul – és munkával. A hőség és az esti beszélgetések ellenére a hallgatók nagy része már a reggeli előtt folytatja a tegnapi szöveg fordítását. A sűrű program mellett valóban meg kell találni az időt a munkára is: hétfőn Károlyi Csaba irodalomkritikus, az Élet és Irodalom hetilap főszerkesztő-helyettese érkezik hozzánk, majd az elsőkötetes Halász Ritával beszélget Seres Lili Hanna, író, költő, szerkesztő.
Egy szó megtisztítása
Egy szó megtisztítása
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 1. nap
Visszatértünk Dunabogdányba. A JAK műfordító táborainak hosszú hagyománya már második alkalommal a Prae Kiadó gondozásában folytatódik. Izgatottak vagyunk: majdnem két évet kellett várnunk az újabb Prae Műfordító Táborra. Hosszas szervezés, átszervezés és újraszervezés előzte meg ezt a hetet, és meglepően furcsa érzés maszk nélkül egy helyiségben huszadmagunkkal ülni.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés