bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Stermeczky Zsolt Gábor --

felhasználói adatlapja

Stermeczky Zsolt Gábor által feltöltött cikkek:

A szürrealizmus, a Beatles és a pillangók
A szürrealizmus, a Beatles és a pillangók
Mircea Cărtărescu a PesText fesztiválon
A PesText nemzetközi irodalmi és kulturális fesztivál zárónapján, október elsején láthatta vendégül a magyar közönség Mircea Cărtărescu román írót a Három Hollóban, ahol Fancsali Róbert kérdezte őt eddigi életművéről.
Spoilermentesség és nosztalgia
Spoilermentesség és nosztalgia
Moesko Péter Őszi hó című könyvének bemutatója a Margó Fesztiválon időnként már-már zavaróan a kora-harmincas korosztály nosztalgiabuborékjába repítette a hallgatóságot, de emellett szerencsére maradt idő a műhelytitkok kibeszélésére is. A szerzővel Torma Mária, a könyv szerkesztője beszélgetett.
A végtelen pad meséi
A végtelen pad meséi
2022., Margó Irodalmi Fesztivál
Tolnai Ottó mesélt, a közönség pedig kíváncsian hallgatta őt a szerző Szeméremékszerek 3 című könyvének bemutatóján a Margó Fesztiválon. A történetek vonalvezetőjeként Tolnait Reményi József Tamás kérdezte.
Három új kötet másfél órában
Három új kötet másfél órában
Fiatal költők új kötetei a Nyitott Műhelyben
A Jelenkor Kiadó három új verseskötetét mutatták be április 15-én este a Nyitott Műhelyben. A szerzőkkel, Deres Kornéliával, Horváth Benjivel és Kustos Júliával Závada Péter beszélgetett.
Háború(k) árnyékában
Háború(k) árnyékában
Műút könyvek bemutatója a Keletben
Két, nemrég megjelent könyvét is bemutatta a Műút folyóirat március 7-én este a Kelet Kávézóban. Zelei Dávidnak a 20-21. századi spanyol-amerikai irodalomról szóló esszéi és kritikái (Post)Boom címmel jelentek meg, erről mesélt a szerző, Károlyi Csaba és Urbán Bálint társaságában. Az este második felében Nagy Hilda kérdezte Hegedüs Verát Ostoba című könyvéről. Ott jártunk.
A hungarofuturizmus múltja, jelene, és/vagy jövője
A hungarofuturizmus múltja, jelene, és/vagy jövője
Bán Zoltán András könyvbemutatója
Egy hungarofuturista Late Night Show élményét kapták azok a szerencsés jelenlévők, akik ott voltak november 8-án a Nyitott Műhelyben, Bán Zoltán András Magyar üvöltés című könyvének bemutatóján. A szerző beszélgetőpartnerén, Nemes Z. Márión kívül fontos szerep jutott Schlanger András színész-rendezőnek, Kazsimér Soma pedig egyetemi előadásnak is beillő performansszal készült a magyar üvöltés jellegzetességeinek eddigi kutatástörténetéről.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés