bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Nagy Jázmin --

felhasználói adatlapja

Nagy Jázmin által feltöltött cikkek:

Nyugtalanító időnélküliség
Nyugtalanító időnélküliség
Böszörményi Márton Infected Monstrum című regényének bemutatója az Írók Boltjában (Napkút kiadó, 2022)
Böszörményi Márton Infected Monstrum című könyvének bemutatója szeptember 13-án délután ötkor kezdődött az Írók Boltjában, az íróval Hegyi Ede és Nagy Gerzson beszélgetett. A regény a szerző második megjelentetett könyve, beszélgetőpartnerei szerint nyugtalanító és idő nélküli. A bemutató során szóba került a regény története és szereplői, stilisztikai vonásai és szokatlanul megalkotott világa, illetve Böszörményi Márton beszélt pár szóban következő regényéről is.
Baal költőnk és kora
Baal költőnk és kora
Égnehéz a Kelet-Nyugati Alkotóműhely előadásában
Baal költő. Talán kicsit próféta is a maga módján, ahogyan ez művészembereknél olykor lenni szokott. Minden nőt elcsábít, megfosztja őket méltóságuktól, majd útjukra engedi őket. Iszákos, hajhássza az élvezeteket, és nem vesz tekintetbe semmit és senkit maga körül. Talán teszteli, hol van az a határ, ameddig egy ember elmehet, és hogy mennyit bír ki egy ember környezete, míg az teljesen magára nem hagyja. Az Égnehéz című darab a Kelet-Nyugati Alkotóműhely előadásában.
A húgycsőplasztikás ember rózsás papírjai
A húgycsőplasztikás ember rózsás papírjai
Danyi Zoltán: A rózsákról, Magvető Könyvkiadó, Budapest 2021
A gondolkodás repetitív jellege, minden emlék és múltbeli esemény, vagy érzés több nézőpontból való megvizsgálása és többszöri újragondolása szervezi a regényt. A megérteni akarás mozgatja az elbeszélő gondolatmenetét és vezeti vissza ciklikusan ugyanazokhoz az eseményekhez újra meg újra. - Danyi Zoltán A rózsákról című regényéről Nagy Jázmin írt kritikát.
Erőszakra teremtett tér
Erőszakra teremtett tér
Tóték a Kelet-Nyugati Alkotóműhely előadásában
Hét ember áll egy vonalban – mind maszkot visel, de nem rejtőzködik. Nem azért nem mutatják meg az arcukat, mert nem merik, hanem mert nem lényeges. Katonák, a háború arctalan arcai. Eszközök, kicserélhető és pótolható fogaskerekek egy hatalmas gépezetben, a Kelet-Nyugati Alkotóműhely Tóték című előadásában.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés