bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Kruza Anna --

felhasználói adatlapja

Kruza Anna által feltöltött cikkek:

Nem uralják elsöprő többséggel a férfiak
Nem uralják elsöprő többséggel a férfiak
Lapszámbemutató a Prae folyóirat Kortárs Női Irodalom számáról a Kis Présházban
A fülledt levegő és a kevés hely nem tartotta vissza az érdeklődőket, június 22-én, 19 órakor még az ajtóban is álltak a Prae folyóirat 2022-es évi negyedik lapszámának bemutatóján. (A légkondicionált Kis Présházban – a szerk.) A Prae, amelynek témája a kortárs női irodalom, egyaránt tartalmaz a nők irodalmi közegben való érvényesülésére vonatkozó tanulmányokat, valamint lírai és prózai alkotásokat is. A lapszámbemutató első blokkjában Horváth Györgyivel, a szám vendégszerkesztőjével, illetve Földes Györgyi és Seres Lili Hanna kutatókkal beszélgetett Bakó Sára, a Prae folyóirat munkatársa. A második blokkban három szerző olvasott fel: Kállay Eszter, Nagy Márta Júlia és Péntek Orsolya.
Búcsúval indítani
Búcsúval indítani
Lapszemle a kárpátaljai Együtt XX. évfolyam 1. számáról
Huszadik számának megjelenését ünnepelte A Magyar Írószövetség Kárpátaljai Írócsoportjának folyóirata, az Együtt április 8-án, Budapesten. A folyóirat tartalma széles skálán mozog, irodalom, művészet és humán tudományok is helyet kapnak benne. Számos alkotó munkáját vonultatja fel majd’ 100 oldalon, műfajokban nem szűkölködve: olvashatóak versek, tanulmányok, recenziók, de egy kisregény részlete is.
Bemutatják Nyerges Gábor Ádám új könyvét
Bemutatják Nyerges Gábor Ádám új könyvét
Nyerges Gábor Ádám: Nincs itt semmi látnivaló című kötetének bemutatója
Április 13-án 19 órakor kerül bemutatásra Nyerges Gábor Ádám Nincs itt semmi látnivaló című verseskötete a Nyitott Műhelyben.
Sóvárgás és korbács
Sóvárgás és korbács
Jelena Glazova könyvbemutatója a Kis Présházban
Jelena Glazova Sóvárgás című, a Prae Kiadónál megjelent verseskötetét március 26-án mutatták be a Kis Présházban. A szerzővel a kötet fordítója, Kis Orsolya beszélgetett orosz nyelven, Vass Annamária tolmácsolt. Az eseményen részt vett Szemjon Hanyin Lettországban élő, szintén orosz nyelven alkotó költő, műfordító, akinek Lebegve című kötete 2020-ban jelent meg magyarul Kis Orsolya fordításában. Jelena Glazova a beszélgetést követően hangköltészeti performanszot mutatott be.
Irodalmi bújócska
Irodalmi bújócska
Lapszemle az Élet és Irodalom LXVI. évfolyam 12. lapszámáról
A sors természete örök kérdés az ember számára. Vajon befolyásolható? Van hatalmunk a saját sorsunk felett, vagy minden előre elrendeltetett? Mindezek a kérdések alapvető művészeti inspirációt jelentenek a művészek számára. Az Élet és Irodalom 12. számában különböző fájdalmasan reális, szürreálisan izgató, de aggasztó jövőképet jósoló sorsokról is olvashatunk.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés