bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Sándor Anna Viola --

felhasználói adatlapja

Sándor Anna Viola által feltöltött cikkek:

Kavalkád és csend
Kavalkád és csend
Összművészeti élmény a Jurányiban
Valódi összművészeti élményben lehetett része azoknak, akik április 24-én ellátogattak a Jurányi Házba a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében megvalósuló Körbejárás – műfajok és terek találkozása című programra. Az öt különböző, húszperces produkcióból álló előadás huszonhárom független alkotó közreműködésével valósult meg.
Ki a rasszista?
Ki a rasszista?
Édouard Louis Ki ölte meg az apámat? című darabja a Jurányiban
A Jurányi Ki ölte meg apámat? című előadása a rasszizmusról való gondolkodásunkat Kovács Domokos és Szenteczki Zita rendezésében új megvilágításba helyezi, miközben egyszerre mesél egy apa-fiú kapcsolatról és a politikának az emberek életére gyakorolt hatásáról.
Pillanatok a holnap magyar színházából
Pillanatok a holnap magyar színházából
A fiatal színházi alkotóknak szóló TITÁNium pályázat projektbemutatója
Február 6-án tartották a Jurányi Házban a VI. TITÁNium pályázat prezentációs napját. A pályázatra idén meghívásos alapon a FreeSZFE hallgatóinak jelentkezését várták, akiknek a prezentációt megelőző hónapokban egy mentorprogram keretében szakmai segítséget nyújtottak a beadott színházi projektjük, előadástervük kidolgozásához. Közülük fog kikerülni a budapesti játszóhelyekkel való egyeztetés után az a három produkció, amely végül lehetőséget kap arra, hogy megvalósuljon.
Menekülés a ködbe, utazás az éjszakába
Menekülés a ködbe, utazás az éjszakába
Fehér Balázs Benő rendezése a Stúdió K-ban
Január 20-án mutatták be a Stúdió K Színházban Eugene O’Neill Utazás az éjszakába című darabját Fehér Balázs Benő rendezésében. A drámában központi szerepet játszó morfiumfüggőség az előadásban másodlagossá válik az előítéletek, a hibáztatás, a függőségektől és gyanakvástól terhes családi légkör ábrázolása mellett, amelyből nincs más kiút, csak a menekülés a ködbe, az utazás az éjszakába.
A Kályha marad
A Kályha marad
Szálinger Balázs Kályha Katija a Radnótiban
Decemberben mutatták be Rusznyák Gábor rendezésében Szálinger Balázs az első világháború végi Erdélyben játszódó Kályha Kati című darabját a Radnóti Színházban. A főszereplő nagybányai kocsmárosnét, Kályha Katit Kováts Adél játssza.
Megelevenedő emlékek
Megelevenedő emlékek
Beszélgetés Sándor L. István könyvéről, Ács Jánosról, Máté Gáborral
Augusztusban jelent meg Sándor L. István Ács János színháza: Az óriáscsecsemőtől a Marat/Sade-ig című könyve, amely kísérletet tett arra, hogy összefoglalja a néhány éve elhunyt rendező pályájának első szakaszát, benne a legendás kaposvári Marat/Sade előadással. A kötetről a szerző és Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója és Ács János pályatársa beszélgetett november 11-én a Pinceszínházban.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés