bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Martincsák Kata --

felhasználói adatlapja

Martincsák Kata által feltöltött cikkek:

A rajz mint gondolkodási forma
A rajz mint gondolkodási forma
Reflexió az azt beszélik az Orczyn kiállításra
„Ha jó idő volt, a suli kertjében vagy a Golgota téren mentek a nagy focipartik. Ha nyolcvanan, százan összeverődtünk a Kolónia udvarán, borzasztó ricsajt csaptunk a felnőttek nagy bánatára. Nyáron, amikor a házmesterek az udvart locsolták, ott tolongtunk körülöttük gatyában, és a vízsugár alá ugráltunk.” (Hollós, 1981.11. – idézet a kiállítás szövegéből.)
Műalkotás a promptok korában
Műalkotás a promptok korában
Letting Do
A szerzőiség kérdése napjainkra csaknem teljesen átalakult: már nem az a legrelevánsabb kérdés, hogy ki melyik mester műhelyében dolgozott a készülő munkán, hanem hogy a művész kinek vagy kiknek a művét használta fel, vagy hogy melyik algoritmussal alkotott új vizuális tartalmat.
Kamuflázs
Kamuflázs
Über das Neue. Wiener Szenen und darüber hinaus
A Belvedere 21 legelőször 2019-ben tett kísérletet a bécsi alternatív színtér és a nonprofit galériák diverzitásának bemutatására. Tizennyolc meghívott művésszel és tizenkét kisintézménnyel közösen mutatták be, hogy miként képzelhető el a művészeti kiállításhelyszínek, valamint a művészek ezen belüli pozíciófoglalásaiból kialakult diszkurzív tér múzeumi környezetben. A hagyományos kiállításoktól eltérően az Über das Neue kifejezetten egy mozgásban lévő, dinamikus teret hozott létre, amely performanszokkal, beszélgetésekkel és előadásokkal vált igazán érdekessé, és mutatott meg valamit abból a fiatal szcénából, akik a kortárs művészeti színtér kisgalériáinak rendszeres kiállítói voltak. Hasonló ambíciókkal, de eltérő eredményekkel valósult meg az idei megakiállítás, amely többek között performanszjelenetekkel várja még két hónapig az érdeklődőket, Bécsen innen és túl.
Konstellációk határán
Konstellációk határán
Kiki Kogelnik: Now is the Time – retrospektív kiállítás a Bank Austria Kunstforumban
Kiki Kogelnik alakja a Kunstforum termeiben megelevenedik: velünk egyszerre lép, mozdul, hajol és esik, árnyékot vet. Ami nem is csoda, hiszen vinilfóliából kivágott sziluettje hol levetett bőrként, hol ruhaként lóg az állványokról. A test Kogelnik értelmezésében mindenekelőtt kivágható, formálható, hajlítható, viselhető, kerámiából és üvegből is kiönthető, képlékeny anyag, amely minduntalan hozzáidomul korunkhoz. A test (kogelniki) posztmodern alakját nehezen lehetne egy médiumra korlátozni.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés