bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Borsik Miklós --

felhasználói adatlapja

Borsik Miklós portfólióját ide kattintva éred el.

Borsik Miklós által feltöltött cikkek:

„A haldoklás névtelen morajlása”
„A haldoklás névtelen morajlása”
Összeköttetések Babiczky Tibor és Rilke költészete között
Nem ígérem, hogy Rilkével foglalkozom most behatóbban, hanem az új Babiczky-kötet, a Félbehagyott költemények verseinek és a halál Bildung-szerű felfogásának a kötetben explicitté nem váló kapcsolata foglalkoztat. Továbbá azt szeretném megmutatni, hogy a halál értelmére és értelmetlenségére irányuló kérdések Babiczky könyvében hasonlóan fontos szerepet játszanak, mint a Rilke-költészetben.  
Feltűnésmentes forradalom
Feltűnésmentes forradalom
Korpa Tamás, Inszomnia, Kalligram, 2016
Ha valaki az Alszom rendszertelenül címet adja a kötetének, mint Kerber Balázs (JAK–PRAE.HU, 2014), vagy az Inszomniát, mint Korpa Tamás, egy komikus költészetértelmezéssel is szolgál. Az alvászavar velejárójaként is elgondolható költészet önmeghatározásával, amelyik persze elsősorban azt szeretné felmutatni, ami az éberség határhelyzeteiben lelhető fel, a nyelvben, a szituációkban, a részletek között és a részletekben szunnyad.
A betű benne van a levegőben
Beszélgetés Kele Fodor Ákossal
Borsik Miklós és Kele Fodor Ákos beszélgetése a betű fetisizálódásáról, arányérzékről, textolátriáról, hagyománykezelésről. Saját hangról, olvasói elvárásokról és csapdákról. Betűtestekről. Foggal herélésről, "művészet-veszélyes"-ről.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés